Vi ses i Ullådalen

Bok av Ingrid Marie Thorslund
Fredrikas man har bestämt att något är fel med deras äktenskap och har hastigt lämnat semestern på Malta. Änklingen Sven från Ullådalen vaktar sitt partyglada barnbarn i Maltas nöjeskvarter. Melis bästa vän kallas Hövdingen. Ingen vet vem Hövdingen egentligen är. Inte ens Meli, som längtar till vargen och bergen. En växande vänskap får Fredrika, Sven och Meli att stråla samman i Åre där upplevelser av otrohet, förödelse och kärlek rör sig mitt bland julpyntet och doften av saffran. "Vi ses i Ullådalen" är en relationsroman om förväntan, svek, barnlöshet, beroende, livsval och framåtrörelse. Dessutom vandrar hundar genom texten och det dricks gott morgonkaffe. Ingrid Marie Thorslund, född 1971 i Stockholm, bor i Åre ."Vi ses i Ullådalen" är hennes debutroman och den är första delen i serien om vännerna som möttes på Malta.
Åh, en sån fin berättelse!! Den genomsyras av en varm ton och en känsla av äkthet. Här är relationer i fokus och storyn rymmer så mycket av livet som det kan te sig. Vänskap, kärlek, svekfullhet, barnlöshet, sjukdomar, beroendeproblematik, familjehemligheter och livsval utgör ingredienser i den här romanen. Det går inte att läsa utan att bli berörd. Jag kan ärligt säga att jag kommer bära med mig känslor och tankar från den läsupplevelsen under lång tid.
Thorslund besitter utan tvekan en förmåga att skapa karaktärer som känns trovärdiga, mänskliga och väcker mitt intresse samt engagemang. Bokens styrka ligger just här, i personporträtt och mellanmänskliga relationer.
Här finns miljöbeskrivningar som gör mig till en fluga på väggen, jag får uppleva stadsmiljön på Malta samt Åres vackra natur, såsom författaren låter den se ut. Det här är en pärla som lämnar mig omsluten av värme och lugn. Precis vad jag behöver just nu. Och det faktum att det finns en uppföljare gör att tomhetskänslan uteblir.
Vi ses i Ullådalen får ☕☕☕☕☕.