Nu bränner vi ner huset, sen tar vi lunch

Bok av Jonas Walldow
?Alternativen för min framtid reducerades till exakt två. Jag skulle begrava min far. Och sedan göra honom sällskap.? I skymningen på Hornsgatan, med en halvtom väska och ett heltomt bankkonto, funderar skandalkonstnären Norén över sina icke-existerande framtidsalternativ. Efter att bokstavligen blivit utsparkad från sin sambos lägenhet ringer telefonen. Sedan blir allting värre. Folk, både levande och döda, korsar Noréns väg vid återkomsten till hemstaden Gränna. Under den polkagrisdoftande idyllen puttrar inte bara frustration och osämja, det finns även en mängd obesvarade frågor och ett ständigt hot om hämnd. Nu bränner vi ner huset, sen tar vi lunch är en skruvad och mycket underhållande mörk feelgood om en konstnärs resa från stekheta toppen till en bra bit under fryspunkten. En läsupplevelse utöver det vanliga som bildar en tät väv av mattor som inte sällan rycks undan för läsaren. Detta är en Print on Demand-utgåva. JONAS WALLDOW, född 1972, är uppvuxen i Gränna. Han har bott i Tyskland vid två tillfällen och utbildat sig till skådespelare i New York. Efter några år som frilansskådespelare hemma i Sverige lockade en copywriterutbildning i Stockholm som följdes av fem år i reklambranschen. Men Grännapojk som han är startade Jonas ett polkagriskokeri i Gamla Stan som han drev i flera år, och nu har han hittat sin roll som författare.
Skruvad roman med extra allt!

I den pittoreska och polkagrisdoftande sommaridyllen Gränna bubblar konflikter och hemligheter upp till ytan när den världskända skandalkonstnären Norén återvänder till sin barndoms stad. Obscena dödsfall och välporträtterade småstadskarikatyrer ryms i denna intensiva roman som utspelar sig i ett fiktivt Gränna, dagarna innan begravningen av Noréns far.

När du inte trodde att det kunde bli mycket mer makabert så accelererar berättelsen ytterligare och avslöjar hemligheter som allt för länge tryckts undan. En underhållande läsupplevelse för alla som uppskattar oväntade twister och ett högt driv. Nästa gång du strosar Brahegatan fram kommer du säkerligen snegla både en och två gånger extra på polkagriskokerierna och fundera på om allt är så idylliskt som det verkar.