Koppla ner

The Disconnect
Bok av Keren David
Skulle du klara dig i sex veckor utan din telefon? Sex veckor utan att kunna dela foton, utan gruppchattar, utan att vara en del av sociala medier? En excentrisk entreprenör har utmanat hela Esthers årskurs att göra just det, och den som klarar av utmaningen kommer att vinna 10 000 kronor. För Esther, vars pappa och syster bor i New York hundratals mil bort, är priset hennes enda chans att ha råd med flygbiljetten, så att hon kan åka och hälsa på dem. Men klarar hon verkligen av att koppla ner sitt liv tillräckligt länge för att vinna? En berättelse om hur svårt det kan vara att lägga ifrån sig telefonen och inte längre delta på sociala medier.
Skulle du klara dig i sex veckor utan din telefon? Sex veckor utan att kunna dela foton, utan gruppchattar, utan att vara en del av sociala medier?

En excentrisk entreprenör har utmanat hela Esthers årskurs att göra just det, och den som klarar av utmaningen kommer att vinna 10 000 kronor. För Esther, vars pappa och syster bor i New York hundratals mil bort, är priset hennes enda chans att ha råd med flygbiljetten, så att hon kan åka och hälsa på dem.
Ena halvan av Esthers hjärna ropar: Min telefon? Min telefon? Ska hon ta min telefon? Men den andra säger: Tio tusen spänn! Tio tusen spänn! Wow! Ja, tack!"

En välskriven ungdomsbok med flera tankeställare i dagens uppkopplade vardag.
En spännande story med överraskningar och fler utmaningar än Esther och hennes vänner räknat med. Kommer Esther verkligen klara av att koppla ner sitt liv tillräckligt länge för att vinna?