Morden i Dalarna, #1

Blinka Lilla Stjärna

Bok av Gunilla Bergstrand
En brutal misshandel skakar Falun när en känd företagsledare hittas blåslagen och bunden i sin egen bil. Han saknar ett öga och det är tveksamt om han ens kommer överleva. Mot alla odds vaknar han ändå upp, men till polisens stora frustration vägrar han att samarbeta. Vad är det egentligen han döljer? När fler offer upptäcks kopplas Hannah Järnerud från Faluns specialiststyrka Lundberggruppen in. Och ju längre in i utredningen hon kommer, desto starkare växer sig misstankarna mot en person hon själv har ett intimt förhållande med. Kanske har hon hela tiden befunnit sig närmare lösningen än hon någonsin kunnat ana... 'Blinka lilla stjärna' är den första boken om Hannah Järnerud i serien 'Morden i Dalarna'. Gunilla Bergstrand är en svensk deckarförfattare. Hennes deckarserie om Hannah Järnerud utspelar sig i Dalarna, där hon även bor på en gård med sin fru Lotta. De äger Bergstrand Cigars som är världens nordligaste cigarrproducent.
Det här är 1:a boken i serien ”Morden i Dalarna”.
En man hittas svårt misshandlad i sin bil, det kommer senare visa sig att det blir fler offer. Även försvinnandet av en 12 åriga flicka utreds parallellt av Hannah Järnerud och kollegerna från Lundbergsgruppens specialstyrka i Falun.
Detta är spänning, obehaglig spänning. Det är blodigt med en tortyrliknande misshandelsmetod. Det är pedofiler, äckliga ”fulagubbar”. Det är relationsdramer och en hel del sex.
Jag gillar detta och kommer fortsätta läsa serien!
Jag lysande på boken som ljudbok och då jag inte är så van med ljudböcker så tog det mig ett tag att lyssna färdigt. Jag är väldigt imponerad över hur bra boken gjorde sig i ljudboksformat! Även om jag tror att boken hade varit ännu lite bättre som fysisk bok.

Blinka lilla stjärna har många intressanta karaktärer! Jag hade lite svårt att hålla ordning på namnen, vem som är vem. Jag blandade ihop Hannah och Jenny till en början. Men på slutet hade jag fått lite bättre koll.

Jag tycker det är en väldigt intressant bok som är riktigt bra skriven. Idén med att "sätta dit" män som har sex med barn är så bra. Inget medlidande för dessa män som gör hemska saker.

Slutet gick så snabbt och jag är väldigt nyfiken på hur det kommer gå för karaktärerna!

Boken får 4/5 stjärnor från mig! ✨

(boken var ett recex från författaren)