Kalles vilda äventyr

Bok av Andréas Sjölander
På 1700-talet, långt innan det fanns bilar, TV-apparater och telefoner, fanns en kung som hette Kalle. Kalle reste väldigt mycket. Inte för att sola och bada och spela tennis, nä sånt sysslade han inte med. Han åkte runt i världen för att läxa upp andra länder som ville bråka med Sverige. Hur det gick? Nja, inte så värst bra. Men vilka äventyr han fick vara med om! Kalles vilda äventyr är en lättsam och lärorik saga om Karl XII. Boken ingår i serien 'sagolika historier' som Boksmart förlag ger ut. Med humor och värmen i denna bok, samt dess detaljrika illustrationer, lär du dig och ditt barn svensk historia under godnattsagan. För att se fler böcker i denna serie, sök på författarens namn.
Karl den tolfte, kallad Kalle, är känd för att vara en liten bråkstake.

18 år gammal drar han utomlands för att möta alla som ville ställa till det för Sverige. Hsn drar från land till land, och det går bra tills Ryssland bestämmer sig för att komma tillbaka.

Han slår ihop sig med turkarna som inte heller gillar Ryssland, men till slut tröttnar dom på honom.

Vilket underbart sätt att få barn och även vuxna att förstå och lära sig lite om svensk historia.

Det är skrivet lättförståeligt och på ett roligt vis. Bilderna är också roliga och har mycket att titta på.

På flera sidor finns mer fakta om Karl XII längst ner på sidan, och sist i boken finns mer fakta om 1700- talet.

För den som börjat läsa lite själv är det en bok med lagom mycket text, men den är även perfekt som högläsningsbok och att man pratar om den efter.