Kalles vilda äventyr

Bok av Andréas Sjölander
På 1700-talet, långt innan det fanns bilar, TV-apparater och telefoner, fanns en kung som hette Kalle. Kalle reste väldigt mycket. Inte för att sola och bada och spela tennis, nä sånt sysslade han inte med. Han åkte runt i världen för att läxa upp andra länder som ville bråka med Sverige. Hur det gick? Nja, inte så värst bra. Men vilka äventyr han fick vara med om! Kalles vilda äventyr är en lättsam och lärorik saga om Karl XII. Boken ingår i serien 'sagolika historier' som Boksmart förlag ger ut. Med humor och värmen i denna bok, samt dess detaljrika illustrationer, lär du dig och ditt barn svensk historia under godnattsagan. För att se fler böcker i denna serie, sök på författarens namn.
Favoritförfattaren när det kommer till historieberättande!  Andréas Sjölander är rapp både i text och i sina underbara illustrationer. Rekommenderas varmt!

Här får vi träffa kung Karl XII; men eftersom det är ett rätt tråkigt namn så kallas han för Kalle. 

Kalle är en kung som befann sig på resande fot under långa perioder i sitt relativt korta liv (36 år). Var osams med en hel hop nationer (han startade aldrig några krig; men kunde inte låta bli att markera när det var något han ogillade). 

Han var med om en mängd med kända slag och valde att efter att han släppts fri från sin fångenskap hos turkarna; styra kosan mot det danska Norge. Och Ni som nu kan Er historia vet ju faktiskt hur den här sagan slutar...

Älskar de historiska barnböckerna från Boksmart; kul sätt att lära sig vår historia samt att varje bok innehåller en hel mängd Fantastiska illustrationer!
Karl den tolfte, kallad Kalle, är känd för att vara en liten bråkstake.

18 år gammal drar han utomlands för att möta alla som ville ställa till det för Sverige. Hsn drar från land till land, och det går bra tills Ryssland bestämmer sig för att komma tillbaka.

Han slår ihop sig med turkarna som inte heller gillar Ryssland, men till slut tröttnar dom på honom.

Vilket underbart sätt att få barn och även vuxna att förstå och lära sig lite om svensk historia.

Det är skrivet lättförståeligt och på ett roligt vis. Bilderna är också roliga och har mycket att titta på.

På flera sidor finns mer fakta om Karl XII längst ner på sidan, och sist i boken finns mer fakta om 1700- talet.

För den som börjat läsa lite själv är det en bok med lagom mycket text, men den är även perfekt som högläsningsbok och att man pratar om den efter.