Mönster

Bok av Sofia Larsson
Lollo är nyligen utskriven från en sluten psykiatrisk klinik där hon spenderat mer än halva sitt liv. Hennes nya liv på utsidan ska precis börja och hon brottas med vardagliga sysslor som för henne känns omöjliga. När hon en dag går förbi ett skyltfönster och får syn på ett tygmönster, som hon tycker sig känna igen, så förändras allt. Emma är en kreativ och ambitiös tjej som driver en textilbutik med egendesignade mönster. Affärerna går bra och hennes till synes enda problem är att hon är i konflikt med sin kompis Annika, tills hon plötsligt får syn på en person från sitt förflutna genom sitt butiksfönster. "Såg hon rätt, kunde det verkligen vara hon? Tankarna snurrade som ett virrvarr i huvudet. Det var längesen hon såg henne nu. Bilderna och breven hade plötsligt slutat komma. Tiden hade gjort att hon så gott som glömt av henne helt. Hon kände sig inte längre kapabel att jobba. Hon var chockad och lite skakig. Om det var henne hon såg, vad skulle det innebära?"
Lollo har sedan hon var 10 år varit inlagd på psykiatrisk klinik. Det är nu dags att skrivas ut och börja leva ett vanligt liv.

Emma är kreativ av sig och har alltid gillat att rita mönster, och har därför öppnat en egen tygaffär. En dag står en person hon inte sett på många år utanför fönstret, någon från det förflutna. Det skrämmer henne.

Ellinore är ensamstående mamma som jobbat som Lollos psykolog men kommit henne lite för nära, något chefen har åsikter om, speciellt när hon går över gränsen över vad som är tillåtet.

Wow, vilken spännande bok. En psykologisk drama som verkligen får en att bara fortsätta läsa.
En familjetragedi som verkligen griper tag om en.
Man vill bara få veta vad som hände i det förflutna, och när du väl får veta, är det långt ifrån vad du kunde tro.
Jag sträckläste boken för det gick inte att sluta.

Karaktärerna har bra personbeskrivningar och är väldigt intressanta.