Väntar barn

Tips för den som...

Att föda

Bok av Gudrun Abascal
Jag känner oro inför förlossning och blev rekommenderad att läsa denna bok av barnmorskan då jag uttryckte att jag ville skaffa mig mer kunskap för att öka känslan av kontroll. Jag tycker att det har varit en bra och intressant bok, även om det bitvis har varit jobbigt att läsa. Saker jag inte oroade mig för innan dök upp, men genom att prata med min partner och med barnmorskan om de frågor som kom upp känner jag mig bättre rustad inför denna skrämmande upplevelse. Med kunskap om hur förloppet går till, vilken smärtlindring som finns och dess för- och nackdelar står jag bättre rustad och kan visualisera positiva målbilder och önskemål istället för skrämmande mardrömsbilder och hot.
En bok som får dig att pusta ut över alla krav och rekommendationer som ställs på den som väntar väntan eller fått barn nyligen. Boken guidar dig genom djungeln av råd som du kommer i kontakt med i denna omvälvande fas i livet. Till exempel: varför ska man inte äta färdigskivade charkuterier och hur många gravida blir egentligen sjuka av det varje år? Varflr säger vården att man ska amma tills barnet är 6 månader och är det verkligen nödvändigt? Vad dör barn av i Sverige idag?
Känner du att kraven är höga, rekommendationerna många, eller bara att du behöver "tagga ner lite grann" så är denna bok ett utmärkt stöd.