Små människor, stora drömmar

Anne Frank

Little People, Big Dreams: Inspiring Writers : 3 Books from the Best-Selling Series! Maya Angelou - Anne Frank - Jane Austen
Bok av Maria Isabel Sanchez Vegara
VÅR TIDS MEST VÄLKÄNDA DAGBOKSSKRIVARE Anne Frank föddes i Tyskland och växte upp i en varm och kärleksfull familj. När andra världskriget bröt ut tvingades familjen fly till Amsterdam där de levde gömda i ett dolt rum under flera år. Som 13-åring började Anne skriva dagbok. I den skrev hon om rädslan att familjen skulle bli upptäckta och arresterade, men även om tron på människors godhet och hoppet om att kriget en dag skulle få ett slut. Den oemotståndliga serien Små människor, stora drömmar utökas med boken om Anne Frank. Med ett lättsamt språk introduceras barn mellan 6-9 för den unga Anne Frank, hennes liv i fångenskap och rädsla, men också hennes drömmar om ett bättre liv. Genom makalöst vackra och starka illustrationer är boken en påminnelse om det fruktansvärda som Anne, hennes familj och hundra tusentals andra utsattes för under andra världskriget. Boken om Anne Frank är också en påminnelse om att drömmar kan leva vidare även när vi själva inte finns kvar att drömma dem.
Jag har en förkärlek till böcker där en, barn som vuxen kan lära sig något. Detta är därmed anledningen till varför jag gillar serien  Små människor, stora drömmar,barnen får lära sig om viktiga människor i historien. Jag kommer ihåg första gången jag läste Anne Franks dagbok. Jag har också ett minne av att jag blev väldigt tagen av boken. Att barn i en ännu yngre ålder kan lära sig om henne tycker jag därför är väldigt bra. Texten är lagom lång per sida och den passar 6-9åringar. Om jag ska klaga på något så är det väl att sidorna är mer eller mindre svartvita, vilket känns lite tråkigt. Men annars tycker jag att boken är superb.
En underbar barnbok för barn i åldern 6-9 år som handlar om Anne Frank. Den är vackert illustrerad av Sveta Dorosheva. Det finns övriga i serien men vad jag förstår är detta första boken för 6-9 år. Det kommer senare finnas en läsguide på Bookmark som man kan ladda ner. För visst vore det jättebra om man kunde läsa denna bok i skolorna och diskutera kring den. Jag undra hur många barn i skolåldern som känner till Anne Frank. Läs den för era barn.
En stor förebild som berör på djupet med sina dagsbokanteckningar. Frågan är vad som kunnat hända om hon hade fått leva?

Enda sedan jag lade händerna på min första version av "Anne Franks dagbok" har jag varit fascinerad av Anne och hennes liv. Jag har läst mängder av böcker om Anne av människor som träffat henne eller kände henne under hennes tyvärr allt för korta leverne. Men jag återvänder Alltid till dagboken.

Det här en bok som berättar om Anne och hennes liv med hjälp av Fantastiska illustrationer! En bild fick mig att stanna upp och bara titta och det var bilden när vi ser Anne med sin rutiga dagbok tittades upp mot oss som läser; underbar bild som gjorde mig rörd. Trots att jag vet efter allt jag läst om Anne hur det går för henne så blir jag ledsen och gråter när boken tar slut...

En bok som berör och är Oerhört viktig att vi läser och berättar för våra barn. Det här är en berättelse som Aldrig får sluta att berättas...