Den vilsna världen

Bok av Cecilia Johansson
För sjuttonåriga Sofia är världen ett kaos av känslor, förluster och utmaningar. Hennes pappa har varit försvunnen i ett år, och när familjens hus brinner blir det för mycket för Sofia. För att få lite lugn i sitt liv flyttar hon in hos sin bästa vän. Men ödet vilar inte. Hon kastas in i oförklarliga händelser som hon tvingas försöka förstå. När även hennes lillasyster Agnes försvinner spårlöst måste Sofia sluta att kämpa emot och ge sig ut på ett räddningsuppdrag som leder till en värld bortom vår. Där träffar hon skepnadsskiftare, sjöfolk, najader, en vis trädkvinna och en handfull andra oväntade karaktärer som både hjälper och förgör. Den vilsna världen är Cecilia Johanssons debutroman och här blandas realism och fantasy. Boken är den första delen i serien om Sofia, lillasyster Agnes och världen på andra sidan portalen. Det är en berättelse om att vara ung, ta itu med sitt inre kaos, om saknad och förlust, om trevande kärlek och en värld som hotas av yttre krafter. Cecilia Johansson bor i Bjuv utanför Helsingborg, där hon föddes 1977. Hon är utbildad till distriktssköterska och har bland annat arbetat på ett sjukhus i Saudiarabien. Idag jobbar hon som skolsköterska. Inspiration till miljö och sägenomspunna karaktärer har hon hittat på Ivö - Skånes största ö.
3 utgåvor
Välj utgåva
Den vilsna världenSvenska - Pocket
ISBN: 9789176972526
Den vilsna världenSvenska - E-bok
ISBN: 9789175576282
Den vilsna världenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789175575612
Sjuttonåriga Sofia tycker livet är tufft just nu. Hennes pappa är försvunnen sedan ett år, hennes bästa kompis Jon har skaffat tjej, hennes mamma förstår inget och deras hus blir förstört i en brand.

Ofta upplever hon att hon ser konstiga saker, men vem skulle tro henne.

Så försvinner hennes lillasyster plötsligt.

En spännande bladvändare. Här finns vänskap, kärlek, rädsla och mystik. Om att vara ung med mycket känslor och tankar.

En roman för ungdomar och vuxna där vi får följa med i två världar. Fantasy blandat med realism.

Här finns fina miljöbeskrivningar och flera härliga karaktärer.

Boken är lättläst och passar både för unga vuxna som vuxna.
Helt klart en bra debutbok som är första delen i en triologi.
Otroligt unik debut från Cecilia Johansson. Och unik förklarar inte den här boken tillräckligt väl för den är mer än unik, den är super unik då jag aldrig har läst något liknande tidigare. Cecilia Johansson gör det med en sådan finess att det inte går att sluta läsa och man vill bara ha mer mer mer. Hon är verkligen en författare som man ska ha ögonen för, för det här är något unik som Sverige har att erbjuda.