Den vilsna världen

Bok av Cecilia Johansson
Sofias liv är ett kaos av känslor, besvikelser och utmaningar. Hennes pappa är försvunnen och det övernaturliga smyger sig ständigt på. När familjens hus börjar brinna och även lillasyster Agnes försvinner ställs hon inför ytterligare svåra prövningar. Hon kastas in i oförklarliga händelser som hon tvingas försöka förstå. Vilka hemligheter döljer sig på den lilla ön i Mohultssjön? Och vad vill flickan, som visar sig allt oftare? Förnuft blandas med rädsla. Sorg och saknad väcker mod att tro på något som inte är självklart. Men är det verkligen rimligt att riskera allt, för ett räddningsuppdrag i en hemlig parallell värld? Ovetande om vilka faror som väntar, eller om hon ens är på rätt spår, tar Sofia sig genom portalen. Den vilsna världen är Cecilia Johanssons debutroman och här blandas realism och fantasy. Det är en berättelse om att vara ung, ta itu med sitt inre, om förlust och sorg, om trevande kärlek och en värld som hotas av yttre krafter. Det här är Print on Demand-utgåvan. Cecilia Johansson bor i Bjuv utanför Helsingborg, där hon föddes 1977. Hon är utbildad till distriktssköterska och har bland annat arbetat på ett sjukhus i Saudiarabien. Idag jobbar hon som skolsköterska. Inspiration till miljö och sägenomspunna karaktärer har hon hittat på Ivö ? Skånes största ö.
Sjuttonåriga Sofia tycker livet är tufft just nu. Hennes pappa är försvunnen sedan ett år, hennes bästa kompis Jon har skaffat tjej, hennes mamma förstår inget och deras hus blir förstört i en brand.

Ofta upplever hon att hon ser konstiga saker, men vem skulle tro henne.

Så försvinner hennes lillasyster plötsligt.

En spännande bladvändare. Här finns vänskap, kärlek, rädsla och mystik. Om att vara ung med mycket känslor och tankar.

En roman för ungdomar och vuxna där vi får följa med i två världar. Fantasy blandat med realism.

Här finns fina miljöbeskrivningar och flera härliga karaktärer.

Boken är lättläst och passar både för unga vuxna som vuxna.
Helt klart en bra debutbok som är första delen i en triologi.
Otroligt unik debut från Cecilia Johansson. Och unik förklarar inte den här boken tillräckligt väl för den är mer än unik, den är super unik då jag aldrig har läst något liknande tidigare. Cecilia Johansson gör det med en sådan finess att det inte går att sluta läsa och man vill bara ha mer mer mer. Hon är verkligen en författare som man ska ha ögonen för, för det här är något unik som Sverige har att erbjuda.