Solens dotter

Bok av Anna Granberg
Damiana tror att hon är precis som alla andra. En vanlig ung kvinna, dotter till ett bondepar i riket Gafámia. Men hon bär på hemligheter. Förmågor som skulle få henne bränd på bål om någon visste. Sandreon är Åskgudens son och har förberetts hela livet inför mötet med Solgudens dotter. Han måste döda henne för att rädda sitt rike och återupprätta balansen. Mötet mellan Damiana och Sandreon blir inte som någon av dem förväntat sig. De har all anledning att hata varandra men ju mer de lär känna varandra, desto svårare blir det att förneka de känslor som börjar spira. Men profetian är tydlig. En av dem måste dö. Solens dotter är Anna Granbergs debutroman och är en förtrollande fantasy romance om ljusets makt över mörkret. "En gnistrande debut, helt omöjlig att lägga ifrån sig." - Alice Ekström, Författare "Denna resa har varit ett sådant nöje. Från att jag började läsa, känns det som att jag hållt andan. Ni vet när det känns som att man inte ens läser längre? Man är i boken, en del av boken - så känns det att läsa denna sagan." - Victoria, @mostpotentebooks "Solens dotter bjöd på en förtrollande läsning, och jag njöt varje sekund ..." - Ida, @idasrecensioner
Vilken debut! Är helt tagen av både boken och den fantastiska författare som står bakom den. Den är skriven på ett helt förtrollande sätt och jag kunde inte lägga ifrån mig den. Damiana och Sandreons historia är något jag aldrig kommer glömma!
Stort tack till författaren av denna bok! Jag kunde inte sluta läsa samtidigt som jag heller inte ville att boken skulle ta slut.
Hela boken är välskriven med en detaljrikedom och Annas skickliga beskrivningar av personerna samt omgivningarna de befinner sig i öppnar ens egen fantasi till att föreställa sig vad som hände.

Jag slukades verkligen av boken och berättelsen om Damiana, Sandreon och profetian som måste uppfyllas.

Lyckost den som har hela boken framför sig!
Rekommenderas för den som gillar fantasy
Solens dotter är författarens debut och jag måste säga, wow vilken fängslande debut!
Jag blev fångad efter det första sidorna och sedan kunde jag knappt sluta läsa eftersom jag ville veta vad som skulle hända. Det detaljerade miljöbeskrivningarna gjorde att det var lätt att föreställa sig vad som hände och språket var så fint och målande.

Damiana har blivit en av mina favoritkaraktärer då hon är så stark och har sådan kraft. Dessutom älskade jag Damiana och Sandreon tillsamamns. Jag är inte alltid ett sort fan av kärlek i fantasyböcker men i Solens dotter var det bara härligt att läsa om. Deras kemi var så fin.
Handlingen bjöd på spänning och oväntade vändningar och jag visste aldrig vad som skulle hända härnäst. Detta är svensk fantasy när det är som bäst!

Solens dotter fångade mig från första sidan och sedan kunde jag inte sluta läsa! Rekommenderas varmt!