De tysta systrarna

Silent sisters
Bok av Joanne Lee
En dödlig hemlighet. Ett ohyggligt avslöjande. En dotter berättar den fruktansvärda sanna historien som hennes mamma försökte dölja... Joanne Lee växte upp tillsammans med en bror och en syster i ett kaotiskt hem i norra England. Deras mamma försvann in i en nedåtgående spiral av alkoholism och lösa förbindelser, alltmedan Joanne fick ta hand om sina småsyskon själv. Men konsekvenserna av moderns skadliga livsstil visade sig vara värre än hon någonsin hade kunnat ana. I De tysta systrarna berättar Joanne Lee för första gången om hur hon falskeligen anklagades för att ha mördat sin egen lillasyster när hon avslöjade moderns groteska brott.
Det här är berättelsen om ett barn som blir anklagad av sin mor, att ha dödat sin egen syster.

Detta är en sann historien ett hemsk brott som hennes mamma försökte dölja...

Joanne Lee är flickan som växte upp med två syskon en bror och en syster i ett stökigt hem i England. Med en mamma som drack, missbrukar, istället för ta ansvar för sina barn festade loss och hade ett skadligt beteende. Detta gjorde att Johanne fick ta ansvar för sina mindre syskon. Hon förstod tidigt att hennes mamma inte var som alla andra, men hon anade aldrig hur sjuk hennes mamma verkligen var.

Tycker den här boken var väldigt bra hur en mor verkligen kan skada sina barn psykiskt, det är verkligen skrämmande.
Joanne och hennes syskon växer upp i ett hem med en mamma som dricker för mycket alkohol, hon har många lösa förbilndelser med män och barnen växer upp med dåliga missförhållande gällande mat, hygien och kläder. Joanne får ta hand om både sig och sina syskon. När Joanne flyttat hemifrån ringer hennes yngre syster och berättar att hon hittar ett spädbarn som är dött i mammans garderob....

Denna bok bygger på en sann historia. Att läsa om barn som växer upp i dysfunktionella familjer blir alltid en stark läsupplevelse och jag har alltid svårt att förstå att detta kan hända om och om igen, att barn far illa och att ingen vuxen eller någon från samhället ser/upptäcker dessa barn/familjer. Det här blir en skrämmande och helt osannolik historia att läsa men boken är också fylld av mycket kärlek och styrka.
En skrämmande sann historia.

Joanne växer upp med sin bror och syster i norra England. Deras pappa försvinner tidigt och deras mamma lever med missbruk och många olika män, och bryr sig varken om hemmet eller barnen.

Joanne som är äldst får från tidig ålder försöka ta hand om sina småsyskon så gott hon kan.
Aldrig någonsin har Joanne känt eller fått någon kärlek eller ömhetsbevis från sin mamma.

Så en dag upptäcker hennes yngre syster ett dött spädbarn i mammans garderob.

När Joanne nu är vuxen orkar hon inte längre hålla allt inom sig utan ringer polisen för att få berätta allt. Det slutar med att hon blir anklagad för mord.

När allt till slut avslöjas är det betydligt värre än någon kunnat tro.

Så ont det gör i mitt mammahjärta att läsa denna. Jag är ledsen, arg och besviken. Så besviken på att ingen reagerar. Det är jobbigt att läsa och jag blir väldigt illa berörd.

Detta är en fruktansvärd och skrämmande historia, och att veta att detta har hänt i verkligheten gör det så mycket värre. Stackars barn att växa upp i hemförhållande som detta. Tyvärr händer detta barn fortfarande.

Boken är ganska lättläst men jobbig på grund av allt som händer, och man får pausa lite då och då.

Gillar ni sanna historier är detta en bok för er.