Isberg

Bok av Niklas Turner Olovzon
Fyra hemligheter. En mörk familjesaga. I Tassby, Dalarna, där hockey hålls högt och hemligheter långt under ytan, sväljs en bärplockare plötsligt av de mörka skogarna. Samtidigt tänds lamporna i den övergivna herrgården på andra sidan viken. Outsidern Lars-Inge blir föremål för misstankar från byns centralgestalt Liss-Kulla. Men vad döljer han egentligen? Där Bottenviken letar sig in vid stålverk och stad i Luleå försvinner en femårig pojke och hans mamma Elin inleder en desperat jakt. Har pojken gått genom isen eller har någon tagit honom? Samtidigt drar taxichauffören Andreas omkring på stadens snöiga gator och drömmer om att hämnas barndomen i Tassby. När dessa personers begär korsas stiger mörka familjehemligheter till ytan och hotar många fler människors liv. Isberg är en spänningsroman och familjesaga. Det är Niklas Turner Olovzons debut, men också första delen i Doldasviten. "Isberg är en rasande stark thriller, ett laddat familjedrama, och en hudnära landsortsskildring. En ny stjärna har tänts på den svenska spänningsromanens himmel och han heter Niklas Turner Olovzon." Christoffer Carlsson "Niklas Turner Olovzon skriver på ett fängslande sätt, med ett fint språk och definitivt annorlunda. På ett positivt sätt." Nisse Scherman, Svenska Deckarakademin "Detta är det bästa jag läst på länge. Så oerhört välformulerat och inte ett ord i onödan." @Kloksomenboktok "Isberg är en otroligt välskriven bok som både är en spänningsroman och ett familjedrama.Mitt betyg blir 5 av 5." Sofiasbokhylla "Isberg är grymt bra, och det är en imponerande debut. Inte bara imponerande för att vara en debut, utan faktiskt något av det bästa jag läst i år." @iHyllan "Den här debuten knockade mig." @Boktokig "En välskriven och välberättad historia." Daniel Gustavsson, BTJ-häftet Niklas Turner Olovzon är född 1976 och uppvuxen i Norrbotten. Numera bor han i en liten by i Dalarna och driver en kommunikationsbyrå i Stockholm. Turner Olovzon har skrivit i hela sitt liv, både som copywriter och krönikör, men det är först nu han vågat satsa på sin stora barndomsdröm: att bli romanförfattare.
Isberg av Turner Olovzon

I det lilla samhället Tassby i Dalarna bor några kufiska människor, det är Lars-Inge, kallad Lassa som bor ensam med sin hund Ziggy sen hans fru försvann för flera år sedan. Där bor även Liss-Kulla tillsammans med sin make Sören som hellre tittar på hockey än att vara med sin fru. Liss-Kulla håller koll på allt som händer i samhället och hon tror att Lars-Inge döljer något, men gör han verkligen det?
 
Wow, vilken debut av Turner Olovzon. Jag var fast redan på första sidan och den var en riktig bladvändare. Kapitlen var korta och lättlästa, språket var perfekt, med bra karaktärs- och miljöbeskrivningar. Storyn var målande med härliga metaforer, spänningen stegrade sig ända till slutet, och inget var förutbestämt. Jag kommer givetvis ha koll på Turner Olovzon och följa hans författarresa.
Rekommenderas för den som gillar spänning