Vackra vinturer i Europa

Ulrik Eeg
Det här är boken som tar oss med på en tur till Europas magiska vinlandskap. Vi får besöka regioner som Piemonte, Bourgogne och Alto Duoro, och lära oss allt om druvtyper och vinsorter. Boken bjuder dessutom på en stor dos kulturhistoria med berättelser om både slott och mindre vingårdar. Vi får också tips om festivaler och andra event. Mindre

Det här är boken som tar oss med på en tur till Europas magiska vinlandskap. Vi får besöka Mer

Vackra vinturer i Europa är en bok skriven av Ulrik Eng som gavs ut i augusti 2019. Boken är en reseguide som skildrar Europas främsta vinlandskap. I boken får man flera förslag på turer att åka på runtom i hela Europa. Bland annat får vi besöka klassiska vinregioner som Alto Duoro, Piemonte och Bourgogne.

Genom boken är det inte svårt att slås av all den skönhet som präglar dessa regioner med vackra vingårdar, historiska byar och kulturrika miljöer. Boken är dessutom rikt illustrerad med vackra foton från de olika områdena för att ge dig en härlig försmak på vad du har att vänta dig om du tar steget att resa dit.

Klassiska vinregioner
Alto Duoro är en av de vinregioner som skildras i boken. Alto Duoro ligger i Portugal vid floden Duoros dalgång. Här finns sagolika vyer som du sällan skådat. Området förknippas främst med produktion av portvin. Ett annat svårslaget område som illustreras i boken är Piemonte i nordvästra Italien nära gränserna till Frankrike och Schweiz. För alla som drömmer om en italiensk vingård är detta området att flytta till. Området ligger i en fantastisk miljö, omgivet av Alperna åt tre håll. Några kända viner från Piemonte är bland annat Barbera, Barolo, Barbaresco och Dolcetto.

Tankar om boken
Boken kan rekommenderas till alla som är nyfikna på att resa runt till olika vinregioner i Europa. Den kan med fördel även läsas av personer som är intresserade av resor eller vin i allmänhet, men även av historieintresserade då mycket av regionernas historia också skildras i boken.