Bakglädje - en bakbok för barn

Annica Håkansson
Den kompakta råsaftcentrifugen i rostfritt stål från Wilfa passar bra för dig som har lite utrymme hemma och som tycker om att pressa din egen juice av frukt och/eller grönsaker. Centrifugen är enkel att använda och rengörs mycket snabbt. Produkten räknas som en slowjuicer och kommer i 2 hastigheter som lämpar sig för frukter och grönsaker med olika hårdhetsgrad. Den är också mycket smart utförd på grund av det nedåtriktande munstycket som motverkar spill och hållar dina råvaror på plats. När du är klar riktar du munstycket uppåt igen för att hälla upp ditt glas. Med Wilfa Råsaftcentrifug kan du skapa goda och näringsriktiga juicer när du vill. Mindre

Den kompakta råsaftcentrifugen i rostfritt stål från Wilfa passar bra för dig som har Mer

"Bakglädje - en bakbok för barn" av Annica Håkansson är en bakbok särskilt anpassad för små barn. Tack vare enkla bak recept med få ingredienser kan även de minsta barnen lära sig att baka kakor och andra godsaker.

Annica Håkansson är en mästare på att göra kokböcker för småbarn. Här hemma har vi även en annan bok från henne, "Lätt som en plätt - en kokbok för barn", som är fokuserad på matlagning. Bakglädje är dedikerad till bakning, men konceptet är likadant som den andra boken. Här ges pedagogiska illustrationer som gör det enkelt för barn att följa recepten. Istället för att skriva ut hur mycket av varje ingrediens som behövs är de kreativt illustrerade i olika bilder. Detta gör att denna bakbok kan användas även av små barn som inte kan läsa.

Många små barn tycker att det är kul att baka. Det är något särskilt att äta bakverk som de själva har lagat. Detta ger självförtroende och ökar barns kreativitet. Som förälder vill man gärna uppmuntra barn till kreativitet och matglädje, men det är inte alltid så enkelt. Barn har en tendens att tappa tålamodet snabbt. Att baka kanelbullar eller lussebullar kan således verka vara en bra idé, men det visar sig nästan alltid att barnen tappar intresset när det tar så lång tid för degen att jäsa. Recepten måste vara enkla och det måste gå snabbt att baka. Denna bakbok är full av sådana recept och därför är det en bok som används flitigt hos många småbarnsfamiljer.