Plåtmat

Bok av Julia Tuvesson
Att få inspiration till nyttig och snabblagad mat kan vara svårt. I boken finns över 40 recept inom många olika kategorier som hjälper till att få ihop vardagspusslet genom mat som tillagas i långpanna. Boken vänder sig till dem som vill ha mer inspiration till vegetarisk mat, men också till dem som redan älskar enkel vegetarisk mat.
2 utgåvor
Välj utgåva
Plåtmat : grönt i en långpannaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789113084763
VuokaruokaFinska - Inbunden
ISBN: 9789523005488
"Plåtmat : grönt i en långpanna" av Julia Tuvesson är ett annorlunda matlagningskoncept som tagit sociala medier med storm. Konceptet går ut på att på ett enkelt och smidigt sätt laga vegetarisk vardagsmat. Författaren började med att lägga ut inspirerande matbilder på Instagram och succén var ett faktum. Hon kallar det för "plåtmat", vilket innebär att majoriteten av maten tillagas på en plåt i ugnen. Kokboken bjuder på vackra bilder och mängder av inspiration till lättlagade vegetariska måltider.

Man kan ställa sig frågande till om man verkligen behöver en kokbok om recepten ändå finns på Instagram? Jag fick denna kokbok i present och jag älskar den. Bilderna är så inspirerande och recepten är så enkla att följa. Dessutom innehåller den mer detaljerade beskrivningar och fler recept än vad Instagramkontot har. Boken är uppdelad i olika sektioner med guider och över 40 recept. Här finns recept för förrätter, huvudrätter och efterrätter samt olika sorters såser och tillbehör. Här finns även roliga smakkartor som ger dig bättre förståelse för vilka råvaror och smaker som bör kombineras. Boken har ett starkt hållbarhetstänk och ingen mat ska gå till spillo. Rätterna är framför allt inriktade på vardagsmat, men det finns även plåtar som lämpar sig för fest.

Inga förkunskaper krävs utan denna kokbok riktar sig till alla nivåer i matlagning. Den passar framför allt perfekt för personer som vill laga mer vegetariskt, men även för småbarnsfamiljer som vill kunna laga god mat på ett enkelt sätt. Det är en riktigt härlig bok som jag rekommenderar varmt!