Två systrars söta

Bok av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Boken har undertiteln 170 frestelser från The Cookbook Café och har vunnit pris för Bästa dessertbok på Gourmand World Cookbook Awards. Här ryms massor av kakor, från småkakor till mjuka kakor och tårtor, men också andra desserter och sötsaker. Det finns också recept på glass och godis, till exempel på hur man gör marshmallows.
Den här kak- och bakboken återvänder jag ofta till och jag har några tummade favoriter, som deras recept på cheesecake som går att variera i det oändliga. Sega solrossnittar är ett recept som kanske inte ser mycket ut för världen, men de kakorna har strykande åtgång varje gång jag bakar dem. Det finns mycket gott i den här boken och trots att jag haft den i flera år finns det många recept kvar att prova.

Recepten är enkla att följa, man behöver inte vara något proffs i köket. Till recepten hör snygga fotografier tagna av Helén Pe. Utöver kakor finns här flera goda glass- och godisrecept. Överlag är recepten i boken en blandning av klassiker, utländska favoriter och nytänk. En del "hemliga" recept får vi också ta del av. Något recept levde inte upp till förväntningarna, men överlag håller boken hög kvalitet. Det är pålitliga basrecept men kanske inte något tjusigt och spektakulärt man ställer fram efter nyårsmiddagen. Här finns också annorlunda pajer som körsbärspaj, vindruvspaj och ananaspaj. Jag har ärligt talat inte provat dem. Än.