Överträdelsen

Bok av Markus Åberg
Vad händer när man kliver ur sig själv? Det tar Daniel reda på när han lämnar sin bekvämlighetszon och kommer i kontakt med ett ljusskyggt sällskap som experimenterar med utomkroppsliga resor. Följderna blir fantastiska och katastrofala. Han dras in i ett händelseförlopp med oanade följder, inte bara för honom, utan för hela mänskligheten, och på något sätt verkar det som om Daniels dyslexi är avgörande för framtiden. Överträdelsen är en berättelse som flyttar gränser för var som är verkligt. Det är en roman som överraskar, underhåller och som är en upptäcksfärd in i det okända. Det är en berättelse som både förvaltar och förnyar fantastikgenren.
Boken handlar om Daniel som kommer till ett möte där han får vara med i några tester. Han möter Johan som efter några tester ger honom erbjudandet att lära honom göra utomkroppsliga resor.
Jag hade lite svårt att komma in i boken och de första 50 (or so) sidorna kändes lite tröga, så jag kände lite att det kanske inte riktigt var min sorts bok, MEN oj så fel jag hade och jag är riktigt glad att jag fortsatte läsa.
Språket är lättförståeligt och det som ger boken ett litet plus är att då Daniel har dyslexi så fick man läsa lite hur han stavar. Det gjorde boken mer verklighetstrogen och jag tycker att det var en intressant detalj.
Gillar man det övernaturliga och är intresserad av utomkroppsliga resor och liknande så är denna bok precis för er.
Jag hoppas på att det kommer en fortsättning då jag gärna vill veta hur det går för invånarna? Kommer de ta sig igenom eller fastnar de någonstans?