Nattväkten

Bok av Ramona Ivener
Nattväkten är boken för dig som älskar spänning, thrillers och oförutsägbar handling där huvudpersonen är en knivskarp kriminalkommissarie på jakt efter en brutal seriemördare. När kriminalkommissarie David Ritter anländer till Bromma en kylig oktobermorgon möts han av den mest groteska mordplats han någonsin stött på. Mordet saknar helt motstycke i svensk kriminalhistoria. Inom loppet av några dagar sker det ytterligare ett makabert mord som gör det klart för Ritter att han är ute efter en seriemördare vars offer utgör en skrämmande nedräkning. Men till vad? Vad binder offren samman? Han tar hjälp av den intelligenta och skarpa rättspsykologen Dr Julie Glans för att fånga den barbariska mördaren innan det är försent. Nattväkten är den första boken i serien med den intuitiva kriminalkommissarien David Ritter i spetsen. En mörk, oförutsägbar och oförglömlig thriller där mycket mer än att fånga en seriemördare står på spel. En rad oväntade vändningar förtätar handlingen fram till den chockerande upplösningen, en som inte ens Ritter själv hade kunnat föreställa sig.
Allt börjar när kriminalinspektör David Ritter, vid Stockholmspolisen blir kallad till en brottsplats där ett bestialiskt mord begåtts. Snart sker ytterligare ett mord och en massmördare tycks härja.

David Ritter tar hjälp av rättspsykologen Julie Glans och tillsammans försöker de fånga mördaren.

Detta är Ramona Iveners första bok i en serie om kriminalinspektör David Ritter. Jag tyckte den var riktigt spännande och välskriven. Många scener var väldigt blodiga men beskrivna på ett naturtroget sätt.

Spänningen stegrades hela tiden och slutet var helt oförutsägbart. Jag kommer definitivt att följa serien och väntar redan på del två.