Hemma hos andra

Bok av Gabriella Ahlström
Klass, kärlek, familj och moral. Hemma hos andra är ett samtidsdrama av en mästare på att skildra relationer. Amanda blir ensam kvar i den stora gamla trävillan vid havet när hennes pojkvän, journalisten David, åker iväg på ett utlandsuppdrag. Hon försöker känna sig hemma men huset är impregnerat av minnen och upplevelser som hon inte är en del av. I ensamheten slits hon mellan en egen bakgrund som hon skäms över och den outtalade drömmen om att ta plats i Davids uppburna och beundrade familj. Men när det oförutsedda händer ställs allt på ända. Det åtrådda är inte längre lika attraktivt. Det otänkbara inte längre helt omöjligt. Mot en fond av samtidens stora dramer krig, migration och flykt är Hemma hos andra en berättelse om kärlek, klass och det som definierar oss som människor, vare sig vi vill det eller inte. Gabriella Ahlström har tidigare gett ut kritikerframgångarna De oförglömliga och Sirener. Hon bor i Stockholm med sin man och två söner.
Amanda blir ensam kvar i den stora gamla trävillan vid havet när hennes pojkvän, journalisten David, åker iväg på ett utlandsuppdrag. Hon försöker känna sig hemma men huset är impregnerat av minnen och upplevelser som hon inte är en del av. I ensamheten slits hon mellan en egen bakgrund som hon skäms över och den outtalade drömmen om att ta plats i Davids uppburna och beundrade familj.
En dag träffar hon Amir som är ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan.
Amir har fått avslag på sin asylansökan. Amanda låter honom bo i huset med henne.
Det blir starten på en berättelse som kommer att handla en del om klass och Amandas svårighet att hantera sin egen bakgrund, men också om att hjälpa och engagera sig i andras öden.
Men när det oförutsedda händer ställs allt på ända.

Hemma hos andra är en berättelse som engagerar och bjuder på flera tänkvärda upplevelser om klassamhälle, tillhörighet, omtanke och vart människors drivkraft kan ta dem.
En välskriven relationsroman som tar upp komplicerade familjeförhållanden där önskan att tillhöra någonting är stark och medryckande där det otänkbara inte längre helt omöjligt.