Nästan bra på livet

Bok av Conny Palmkvist
Den här boken är Conny Palmkvists gripande självbiografi som handlar om den svåra relationen till sin dotter. Dottern var efterlängtad men Conny tvivlade på sin egen förmåga som förälder när dottern verkar leva i sin egen värld. Det finns frågor om hon verkligen utvecklas som alla andra barn och det blir allt svårare att nå fram till henne. En gripande bok om en förälders kärlek till sitt barn.
Conny Palmkvist har skrivit flera böcker innan men jag har inte läst något av honom innan och kände heller inte till honom. Det är roligt när det ibland dimper ner överraskningspost i brevlådan, det gör att jag får chansen att upptäcka böcker som jag kanske helt skulle ha missat annars.
Nästan bra på livet är en ömsint och vacker hyllning till en dotter. En dotter som inte är som alla andra men som är helt fantastisk på sitt sätt. Conny är öppen och ärlig och bjuder frikostigt på glimtar ur familjens liv. Jag tycker han är oerhört modig som vågar dela med sig av både med- och motgångar. Vi får följa med på resan som får sin start när Lova föds och under flera år framöver, via utredningar, förskolan, det dagliga besöket i affären och familjemys. Det är omöjligt att inte beröras av deras historia. Jag blir både rörd, glad och arg när jag läser. Arg för att familjen får ta emot så mycket fördomar och att en del tror sig ha rätten att komma med dumma kommentarer. Men rörd och glad för den starka kärleken som genomsyrar allt och över alla små framsteg vi får ta del av. Jag hoppas att den här boken når ut till många, så fler kan få ökad förståelse över att alla barn är olika och att de är exceptionella oavsett hur de är! Nästan bra på livet rekommenderas varmt!