Nästan bra på livet

Bok av Conny Palmkvist
Den här boken är Conny Palmkvists gripande självbiografi som handlar om den svåra relationen till sin dotter. Dottern var efterlängtad men Conny tvivlade på sin egen förmåga som förälder när dottern verkar leva i sin egen värld. Det finns frågor om hon verkligen utvecklas som alla andra barn och det blir allt svårare att nå fram till henne. En gripande bok om en förälders kärlek till sitt barn.
När Lova föds och Conny blir pappa blir står han den första tiden ensam med dottern på grund av att mamman drabbats av allvarliga komplikationer i samband med förlossningen. Mamman återhämtar sig och de kan åka hem och börja sitta nya liv som en familj.

Snart börjar de få känsla av att det är något som är annorlunda med Lova. De har svårt att nå fram till henne och efter utredningar det det klart att Lova har autism. Vid sidan av familjelivet arbetar Conny och kombinerar arbete med författarskap. Vardagen blir övermäktig för Conny och hans och Lovas relation försvagas. I denna bok berättar Conny på ett mycket fint sätt om att hitta tillbaks till varandra och att komma tillbaks till livet efter att ha fallit.

Boken är skriven med ett enkelt och fint språk och på ett vackert sätt om Lova, deras efterlängtade dotter. Denna bok tycker jag att alla ska läsa! I boken berättar Conny om andra människors fördomar, fördomar som bygger på okunskap. För att människor ska få förståelse och att fördomar ska försvinna behövs böcker som denna.