Blodskam

Bok av Caroline Engvall
Första delen i en ny spänningsserie om systerskap och hemligheter som tar oss från paradisvita stränder i Thailand till Norrlands mörka inland. Elizabeth åker till Thailand på julsemester tillsammans med sin mamma, systern Sofia och hennes familj. På nyårsafton försvinner Sofia, några timmar senare hittas hon död i vattnet. Det som skulle varit en underbar semester slutar istället i katastrof. Händelsen för Elizabeth tillbaka till ett mörkt förflutet, till barndomen och till Ormvattnet. Vad var det egentligen som hände på paradisön? Och vad var det som egentligen hände i det där ensliga huset vid sjön?
2 utgåvor
Välj utgåva
BlodskamSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789137501246
BlodskamSvenska - E-bok
ISBN: 9789137157412
Berättelsen växlar mellan nutid och dåtid, och de olika platserna. Ormvattnet, Thailand och Stockholm. Snyggt uppbyggd intrig gör att jag sugs in i berättelsen och spänningen är konstant närvarande genom hela boken. Obehaget kryper in under min hud, kvinnornas utsatthet och osäkerheten att inte veta vad som ska hända och varför, gör att jag vill läsa hela boken innan jag lägger den ifrån mig. En natts sömn hit eller dit, vad spelar det för roll?

En spänningsroman om gamla synder, oförlåtliga brott och hemligheter som ger stora konsekvenser. Boken är tankeväckande och får mig att fundera över allt det där som vi människor döljer för varandra i våra relationer. Vilka konsekvenser det kan få, och vad är det som gör att vi väljer att lägga locket på. Är det skam och skuld? Rädsla eller stolthet? Beskyddarinstinkt? Eller något helt annat...?

En bra författare kan leverera en spännande historia som underhåller för stunden, en riktigt skicklig författare kan skriva en bok som gör jobbet både för stunden och samtidigt planterar ett frö inom läsaren som gör att boken lever vidare. Caroline Engvall tillhör den senare kategorin, om du frågar mig.