Blodskam

Bok av Caroline Engvall
Första delen i en ny spänningsserie om systerskap och hemligheter som tar oss från paradisvita stränder i Thailand till Norrlands mörka inland. Elizabeth åker till Thailand på julsemester tillsammans med sin mamma, systern Sofia och hennes familj. På nyårsafton försvinner Sofia, några timmar senare hittas hon död i vattnet. Det som skulle varit en underbar semester slutar istället i katastrof. Händelsen för Elizabeth tillbaka till ett mörkt förflutet, till barndomen och till Ormvattnet. Vad var det egentligen som hände på paradisön? Och vad var det som egentligen hände i det där ensliga huset vid sjön?
Blodskam av Caroline Engvall

Sofia är gift med Mattias, tillsammans har de barnen Smilla 8 år och Ludvig 6 år. Mattias är även Sofias stora stöttepelare i livet och som gör att familjen håller ihop. Sofia går i terapi för den oro som finns i hennes undermedvetna om minnen från barndomen i Norrland.

Det närmar sig mot jul, och till nyår ska Sofia resa till Thailand tillsammans med Mattias, deras två barn, lillasyster Elizabeth och deras mamma Britta. Där ska de bara vara tillsammans och njuta av värmen och de underbara sandstränderna.

Men så händer det som inte får hända, bara några timmar innan nyårsfirandet ska börja hittas Sofia drunknad på stranden. Hur kunde det hända?

Caroline Engvalls nya bok Blodskam tar läsaren med på resa under olika tidsepoker i huvudkaraktären Sofias liv. Allt från barndomen och de händelser hon upplevde då, som satt spår i hennes undermedvetna och som hon nu försöker bearbeta genom terapi. Boken är första delen i en spänningsserie där handlingen tar upp förhållandet mellan kvinnor i olika generationer.

Jag har läst alla Caroline Engvalls böcker, både de faktaböcker hon skrivit om hur barn kan fara illa på nätet, hennes barnböcker om flickan Nollan, och de deckare hon skrivit som tar upp problemet med hur unga flickor blir utnyttjade på nätet. Nu har Caroline Engvall skrivit denna första bok om familjerelationer och även den var riktigt bra och givetvis kommer jag att följa den serien också.