Sune och Svarta Mannen

Anders Jacobsson och Sören Olsson
Sune ska på läger, det är kul, och tufft. Men tänk om ryktet om Svarta Mannen är sant ... Är det som Jocke säger - att han finns på riktigt? Nu är Sune nio år och han tycker att det ska bli jättekul att få åka på läger - hans livs första läger. Bara han slapp oroa sig för alla läskiga rykten om Svarta Mannen som sägs smyga omkring i buskarna och smitta alla barn med hemlängtan. Sune klarar av det helt galant som vanligt. Och det dags att uppvakta Sophie som fyller år. Det är inte helt riskfritt, för då måste Sune gå till TJEJAVDELNINGEN på varuhuset och köpa en TJEJGREJ! Samtidigt börjar det dra ihop sig till Lucia. Sune har lite egna idéer om hur en stjärngosse ska se ut ... Detta är den fjärde boken om Sune och hans äventyr i vardagen.
Min favorit bland Sune böckerna! En bok som med sin humor ger mig som läsare en ”må bra-känsla”. Dessutom ger den ett konstant leende på läpparna! Rekommenderas!

Jag har läst samtliga böcker om Sune (och Bert med för den delen); men trots att dem numera är väldigt många så är detta alltid den bok som varit nummer ett. Det är framförallt berättelsen om när Sune och hans bästis Jocke ska på läger och då försöker undvika den läskiga Svarta Mannen; som smittar lägerdeltagarna med hemlängtansbaciller.

Vi får också följa med familjen Andersson när de står inför ett avgörande beslut som kommer förändra familjens liv... En annat favoritkapitel är det när familjen ska på utflykt och inte riktigt alla hamnar där de ska i slutändan...

En bok jag Mycket varmt kan rekommendera! En önskan är dock att den även kommer komma som nedladdningsbar ljudbok (hade den som kassettband när jag var liten; innan någon undrar Ja jag är så gammal... ).