Anna Karenina

Bok av Lev Tolstoj
Romanen om den vackra Anna Karenina är en av historiens mest berömda kärleksromaner. Efter ett möte med greven Vronskij blir Anna Karenina handlöst förälskad och hamnar i en svår situation eftersom hon är gift och har en son. Om hon lämnar sitt äktenskap kommer hon att förlora sitt barn och sin höga sociala ställning.
En riktig klassiker! Här har vi lite av allt; karaktärer, intriger, hovliv och olika öden. Tolstoj beskriver mäktigt hur livet i Ryssland ser ut under denna tid och bygger mästerligt upp sina karaktärer.

Svårläst och en tung bok, men verkligen mödan värd!
Långa sidorspår som leder upp till handlingen, även många händelser runt omkring som läsaren skulle kunna ha varit utan. Man får inte lära känns karaktärerna ytligt bara på djupet, direkt.

I.o.m att den är så lång byggs den upp långsamt och suggessivt, men det är ett litterärt mästerverk och helt klart värt att ta sig igenom de första två-trehundra sidorna trots att de kan vara väldogt sega, för det är en historia utan desslike

Det är egentligen som två olika handlingar, skulle likaväl kunna varit två böcker istället. Den med Anna och Vronskji samt Kitty och Levin.