Jane Eyre

Bok av Charlotte Brontë
Jane växer upp under svåra förhållanden. Som ung kvinna reser hon till Thornfield hall för att ta anställning som guvernant. Det är en ödslig plats, där den ensamme Mr Rochester lever isolerat. I sin vårdnad har han en fransk flicka som Jane blir lärare åt. Det visar sig finnas en mörk hemlighet i huset.
Det har onekligen gått en längre tid sedan Jane Eyre först publicerades, men den griper fortfarande tag i mig känslomässigt och det är med all rätt denna bok ses som en klassiker.
En av mina största läsupplevelser. Romanen följer Jane genom ett tufft liv och Bronte var definitivt före sin tid med att brutalt beskriva en kvinnas öde.
En fin klassisk kärlekshistoria som håller än idag fastän den skrevs för över hundra år sedan. Har läst den flera gånger, en favorit.
Bästa boken jag någonsin läst. Bronte var verkligen före sin tid, och det starka budskapet håller än idag!
Jane Eyre är en bok som skildrar kvinnas kamp genom livet. Vilka svårigheter som Jane blir bemött av och vilka val hon gör redan som barnsben. Under hennes resa får vi även läsa om mr Rochester som vinner Janes hjärta.

Jag gillar hur stark hon är. Hon har ingen familj, ingen att vända sig till. Hon försöker överleva på egen hand och vinna sin levebröd. Starka och självständiga kvinnor har alltid imponerat på mig. Denna bok är ett måste!
Jag skulle gärna ge denna bok om Jane Eyre 10 stjärnor om det var möjligt. Vi följer Jane bokens huvudperson från barndomen hos faster till barnhem/skola till hon flyttar därifrån och blir guvernant hos en rik men olycklig man med ett barn och om hur livet utvecklar som för båda två och om hur lycklig och olycklig kärlek kan påverka livet och livet blir i slutändan inte som hon tänkt sig men slutar lyckligt ändå.
Otroligt modern för tidseran. Jane Eyre är en modig kvinna som följer sitt hjärta och förnuft. Hon är annorlunda, stark och ger aldrig upp. Jag inspireras av henne. Och av Charlotte Brontës sätt att skriva!