Svindlande höjder

Wuthering Heights
Bok av Emily Brontë
Heathcliff kommer som ett litet hittebarn till familjen Earnshaw. Den lilla pojken växer upp men han är olycklig och svår att nå. Han är älskad av sin fosterfar och fostersyster men hans fosterbror hatar honom. När fosterfadern dör så försvåras hans tillvaro och han har endast sin fostersyster kvar som tycker om honom.
Ska du bara läsa en klassiker - läs denna! Fantastiska naturskildringar och en kärlekshistoria med humoristiska inslag tack vare karaktärerna.
Jag läste den här underhållande boken ganska nyligen. Jag kan inte påstå att jag tyckte det var en vacker kärlekshistoria direkt, snarare en berättelse om en hop egoistiska och manipulativa personer som inte riktigt bryr sig om något annat än att få sin vilja fram. En del av dem kan verkligen inte bete sig, vilket skapar ganska roande situationer. Heathcliffs hämndbegär är det som driver handlingen framåt men jag tyckte den var väldigt missriktad. Jag tyckte boken var kul att läsa och lagom spännande.
En av litteraturhistoriens bästa kärlekshistorier! Läsaren bjuds in i en spännande historia som spänner över många år.
Den sämsta bok jag någonsin läst då alla personer i boken är egoistiska speciellt de två huvudpersonerna. Kan inte förstå hur Emily kan skriva så dåligt när Charlotte och Anne bronte skriver så bra böcker.