Emma

Bok av Jane Austen
Emma är en egensinnig ung överklassdam som bor med sin äldre far. När hon får för sig att para ihop sina vänner får det oanade konsekvenser, med missförstånd och olycklig kärlek till följd. I slutändan är det den lågmälde och lojale Mr Knightley, en gammal vän till familjen, som vinner hennes hjärta.
Emma är en bok som bara blir bättre när man läser om den. Den är dessutom en av Jane Austens roligaste böcker.
Lite naiv men självsäker överklass kvinna som heter Emma. Hon bir tillsammans med sin far som är mycket orolig av sig.
Emmas leker äktenskapsmäklare åt sin vänninas vägnar men är hon verkligen bra på det eller kommer fördommar och status i vägen?
Emma är enda barnet och bor ensam med sin far. Hon spenderar sina dagar med att måla, skvallra och försöka agera äktenskapsmäklare till folk i området. När hennes väninna får upp ögonen för en man som Emma inte tycker är tillräckligt fin så ställer sig allt på ändå när hon försöker göra det till sitt projekt att göra sin vän till en mer attraktiv kvinna på marknaden så att hon kan ordna sig en "bättre " man. Jane Austen är som alltid hållbar.
Kärlek kärlek kärlek och underbara intelligenta Emma i en jakt på kärlek. Fantasifull rolig kärleksfull bok som man njuter av varje sida och som inte bjuder på så mycket överraskningar men är mysig läsning och Jane Austin levererar en lång skön läsestämning i varje kapitel.
En engelsk klassiker skriven i år 1815. Boken handlar om Emma och hur hon försöker involvera sig i alla andras liv. Kul att läsa hur det var i den tiden i England och Jane Austen är den bästa författare i genren.