Southern Vampire Mysteries, #13

Död i all evighet : en Sookie Stackhouse-roman

Dead Ever After
Bok av Charlaine Harris
Livet har tagit henne från att vara servitris på Merlotte's bar i Bon Temps, till att bli delägare där. Från att ha varit en utstött särling har nu alla tagit henne till sitt hjärta i det lilla samhället. Och från att ha varit flickvän till en vampyr har hon nu gift sig med en av de mest inflytelserika vampyrerna i Bon Temps. Sookie har överlevt explosioner, revolutioner och mordförsök. Hon har uthärdat svek, ett brustet hjärta och sorg. Varje gång har hon vuxit sig lite starkare och lite klokare men det kommer hela tiden nya prövningar. Frågan är dock till slut, vem kommer att uppleva riktig kärlek? Vem kommer att överleva, och vem kommer att vara död i all evighet? Sookie Stackhouse har ett sista äventyr att uppleva. Det här är den trettonde boken om Sookie Stackhouse.
Jag avslutade året med att ta in sista boken i true blood-serien i form av ljudbok. Trots att serien i sig har varit ojämn så tyckte jag att den avslutande delen lyckades knyta ihop säcken väl!

Visst är karaktärerna besvärande ur ett feministiskt perspektiv, huvudkaraktären Sookie har en tendens att själv slutshamea hit och dit. Men om man bestämmer sig för att hänge sig till "guilty pleasures" får man oftast blunda för sådant.

Jag som har sett tv-serien önskar att de hade haft med somliga karaktärer som har blivit helt bortklippta, speciellt häxan Amelia som råkar förvandla sin pojkvän till en katt.

Det här är helt enkelt bokserien för oss som vill somna till något lite korkat och tänka oss in i en helt annan värld istället för att grubbla över verkligheten.