Onaturlig död

Unnatural Causes
Bok av Richard Shepherd
Rättsläkaren Richard Shepherd beskriver sitt yrke och berättar om olika fall, kända som okända, som han har haft. Han beskriver hur arbetet för en rättsläkare går till vid katastrofer och brottsplatser och hur det är att presentera sina rapporter i rättegångar. Han förklarar också varför obduktioner genomförs när dödsorsaken kan tyckas vara uppenbar.
Självbiografi av/om den brittiske rättsläkaren Richard Shepperd. Under sin karriär har han obducerat tusentals människor och varit ansvarig för flera erkända katastrofer. Väldigt spännande bok!!! Både intressant och lärorikt om yrket, men också många roliga anekdoter från hans liv. Rekommenderar den varmt.
Onaturlig död är Richard Shepherds biografi över sitt yrkesliv. Han är rättsläkare och har genomfört ungefär 26 000 obduktioner. Hans arbete går ut på att genom noggranna undersökningar av lik ta reda på dödsorsaken.

Shepherd beskriver hela sitt yrkesverksamma liv och det är intressant att läsa om hur yrket har förändrats genom decennierna.

Det är ingen bladvändare dock, det blir något segt emellanåt, men överlag tycker jag att det är en bra bok som jag rekommenderar.