Hur jag lärde mig förstå världen

Hans Rosling

“Hur jag lärde mig förstå världen” är Hans Roslings memoarer skrivna tillsammans med journalisten Fanny Härgestam. Rosling är en av Sveriges folkkäraste forskare och hans tidigare böcker har ändrat hur många människor ser på världen. Denna bok fokuserar dock mer på Hans Rosling själv och hur hans liv formats tack vare de människor han träffat i livet.

9 utgåvor
Välj utgåva
Hur jag lärde mig förstå världenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789188711342
Hur jag lärde mig förstå världenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789188711335
Hur jag lärde mig förstå världenSvenska - Pocket
ISBN: 9789127161436
Hur jag lärde mig förstå världenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789127154872
Hur jag lärde mig förstå världenSvenska - E-bok
ISBN: 9789127154889
Hur jag lärde mig förstå världenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789127155879
Wie ich lernte, die Welt zu verstehenTyska - Inbunden
ISBN: 9783550200588
Hur jag lärde mig förstå världenSvenska - Pocket
ISBN: 9789127166356
“Hur jag lärde mig förstå världen” är en bok om en av Sveriges folkkäraste forskare och föreläsare - Hans Rosling. Tillsammans med journalisten Fanny Härgestam skriver han sin biografi. Hans böcker och föreläsningar har ändrat hur många ser på världen, bland annat tack vare boken “Factfulness”. Denna bok handlar dock mer om Hans Rosling själv och hur han blivit så framgångsrik som han blivit. Mänskliga möten är nyckeln till att framgångsrikt förstå sig på den omvälvande och komplexa värld vi lever i.

Hans Rosling har gjort sig världsberömd med sin vetenskapliga forskning och sitt sätt att förhålla sig till fakta. Han har predikat om vikten att titta på fakta för att tänka och fatta rationella beslut. I denna bok lyser dock siffrorna och faktan med sin frånvaro. Istället belyser han vikten av samhällsengagemang, nyfikenhet och mänskliga möten. Det är en mycket fascinerade skildring och hans livssyn går att applicera i många olika sammanhang, oavsett ålder eller yrke. Nyfikenheten och ett öppet sinne kommer att berika människans sinne och öka dess förståelse.

Hans Rosling levde år 1948-2017 och han är framför allt berömd för boken Factfulness och stiftelsen Gapminder. Han var även professor i internationell hälsa och en mycket uppskattad föreläsare. “Hur jag lärde mig förstå världen” är hans självbiografi och handlar mer om hans liv från den enkla uppväxten till möten med världsledare. Däremellan var världen hans arbetsyta och hans yrke tog honom till många länder i Afrika såväl som USA, Europa och utvecklingsländer i Asien. Han berättar öppet om svåra beslut, men framför allt om de inspirerande mötena som han haft med människor över hela världen.

Hans Rosling har en positiv syn på världen och han har en förmåga att vända alla svårigheter till möjligheter. Hans liv är i sig ett spännande äventyr med intressanta möten på alla nivåer. Boken är väldigt detaljerad och med inspirerande händelser. Den är mycket ödmjukt berättad vilket är en stor fördel. Detta är ingen skrytberättelse, utan tonen är nästintill saklig. Den lämnar en positiv känsla om att ingenting är omöjligt.

Författaren Fanny Härgestam är en prisbelönt journalist som skriver rappt, genuint och inspirerande. Det är en mycket bra bok som passar en stor målgrupp, framför allt personer som vill läsa inspirerande biografier.