Har jag en dålig dag kanske någon dör

Bok av Christian Unge
Sylvestre var bara nitton år gammal när han dog i min famn och mitt misstag orsakade hans död. I sin bok berättar Christian Unge om misstag han har gjort med patienter under sin tjänstgöring för Läkare Utan Gränser i Afrika eller på akutmottagningen i Sverige. Han berättar om kunskapsbrist, dålig handledning, stress, bristande kommunikation och svåra etiska gränsdragningar som skäl till varför fel inträffar inom vården. Christian Unge pekar även på systemfel, som vårdplatsbrist och superspecialiseringen i storstadsregionerna. Han djupdyker dessutom i världens slumområden och traumatologins våldsamheter. Men framför allt vänder han blicken mot sig själv och granskar sina misstag på ett utlämnande och okonstlat sätt. Som läsare får vi vara i hans sjukhuskläder. En känsla som kan vara både skrämmande som igenkännande: Det skulle faktiskt kunnat vara jag som gjorde det där misstaget.
4 utgåvor
Välj utgåva
Har jag en dålig dag kanske någon dörSvenska - Inbunden
ISBN: 9789113077291
Har jag en dålig dag kanske någon dörSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789113081854
Har jag en dålig dag kanske någon dörSvenska - E-bok
ISBN: 9789113087610
Har jag en dålig dag kanske någon dörSvenska - Pocket
ISBN: 9789113090863
Det här gillar jag. Vi får följa med författaren i hans yrkesliv som läkare. Han beskriver ärligt och öppet olika scenarier han varit med om och även misstag han och andra har gjort
Christian Unge kan skriva bra spänningsromaner. Men denna bok, som handlar om något helt annat tycker jag inte att du ska missa!

I ”Har jag en dålig dag kanske någon dör” så får vi följa med Christian i hans arbete som läkare. Han berättar öppet och ärligt om de misstag han har gjort under sin läkarkarriär. Christian pekar på stress, bristande kommunikation och svåra etiska gränsdragningar som några skäl till varför det kan bli fel inom vården. Men vi får som läsare även följa med i hans arbete vid Läkare utan gränser i bland annat Burundi.

En intressant och tankeväckande bok. Väl värd att läsa liksom hans spänningsromaner!
Den här boken är en rak och ärlig bok där man får kika in bakom kulisserna i vården.
En av de bästa böcker jag läst.