Kring denna kropp

Stina Wollter

Stina Wollter berättar och samtalar med oss om möten med människor som berört henne. Hon utgår ofta från sin kropp och dess minnen av de som rört vid henne, berört henne, skakat om henne. En personligt hållen berättelse om ideal, normer och motstånd. Vi bestämmer själva över våra kroppar och hur vi förhåller oss till dem.

4 utgåvor
Välj utgåva
Kring denna kroppSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137152035
Kring denna kroppSvenska - E-bok
ISBN: 9789137152042
Kring denna kroppSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178270682
Kring denna kroppSvenska - Pocket
ISBN: 9789175039558
Alltså, Stina. Hon är underbar och bjuder generöst på sig själv, med humor och självdistans. Hon vågar vara sårbar och, framför allt, hon säger så många klokheter och är så klarsynt. Har man lyssnat på hennes radioprogram eller bara är en följare på Instagram (där hon lika generöst delar med sig av sina tankar) känner man genast igen hennes röst och hör den "i huvudet" medan man läser. Hon har sin egen personliga stil. Här följer vi hennes tankar, med hjälp av hennes kropp. Det är den där omfamningen av varmt vatten i en källa på Island (omslagsfotot) och det är tankar kring systern som gick bort, kring mamma, kring kropp och normer och vad normerna gör med oss.
En mycket läsvärd bok som lyfter mycket viktigt. Stina berör en på djupet och det är svårt att lägga ifrån sig boken när man väl börjat läsa. Utöver att det är en bok som jag vill tro inte lämnar någon oberörd så ger den läsaren riktiga tankeställare, efter att ha läst denna bok reflekterade jag mycket över ideal och normer, och den påverkan som de har på oss människor. Om jag kunde hade jag satt denna bok i händerna på varje människa, vi behöver läsa om precis det som denna bok tar upp, bredda våra synsätt och reflektera hos oss själva. En av de bästa och mest läsvärda böcker som jag läst.
Stina gör om det som ofta är slacktivism till slagkraftig lyrik. En biografi som berör en djupt. Hennes språk fångat det mänskligare av oss på ett utommänskligt berörande sätt, allt i en radikalfeministisk analys. Frigörelse i bokformat.