Diary of an oxygen thief

Bok av Anonymous
Hurt people hurt people. Say there was a novel in which Holden Caulfield was an alcoholic and Lolita was a photographer's assistant and, somehow, they met in Bright Lights, Big City. He's blinded by love. She by ambition. Diary of an Oxygen Thief is an honest, hilarious, and heartrending novel, but above all, a very realistic account of what we do to each other and what we allow to have done to us.
Blev extremt nyfiken på denna bok efter att en bild på första sidan i boken cirkulerat på Instagram för flera år sedan. Recensioner om den här boken var extremt delade och jag fick ingen direkt uppfattning om den skulle vara den bästa boken jag kommer läsa eller den värsta.

Till slut så läste jag den och blev väldigt besviken. Många påstår att detta är en av de bästa böckerna de läste, men detta var inte fallet för mig.

Boken är skriven ur författarens perspektiv om hur han varit tillsammans med ett antal kvinnor och på olika sätt orsakat dem smärta, eller "heartbreak", för att sedan få uppleva det själv. Boken har inte direkt någon handling utan det är mer som en dagbok, eller ett sätt för författaren att berätta sin sida av storyn, innan någon annan gör det.

Det är inte en bok jag rekommenderar men det var intressant att läsa den och sedan läsa recesioner som skiljer sig så otroligt.