Den lilla bistron i Bretagne

The little French bistro : a novel
Bok av Nina George
Uppföljaren till Den lilla bokhandeln i Paris är här! Den lilla bistron i Bretagne är lika charmig och välskriven som sin föregångare, en vacker berättelse om att det finns en andra chans för oss alla. Diskret, välplanerat och prydligt hoppar den tyska hemmafrun Marianne i floden Seine med en enda önskan: att livet ska ta slut. Men ödet vill annorlunda, hon räddas och vaknar upp på sjukhuset. Hon beger sig, trots att hon inte kan tala knappt ett ord franska, till en liten by i Bretagne,och vid den soldränkta kusten börjar hennes livsgnista sakta vakna till liv, omhuldad av makalös mat och färgstarka karaktärer. Uppfriskande och välskriven. - Publishers Weekly Med sin djupa känsla för detaljer och språk fungerar romanen som en virtuell visit till den franska rivieran. En förförisk och upplyftande saga om självförsoning i samma anda som "Eat, Pray, Love". - The Kirkus Review
Tyska Marianne har tröttnat på sin man och sitt liv. När de tillsammans besöker Paris försöker hon ta sitt liv och blir akut intagen på sjukhus. Marianne följer en impuls och flyr från allt. Hon hamnar slutligen i Bretagne. Där träffar hon en mängd olika människor som befinner sig på olika platser i livet. Marianne jobbar på att hitta sig själv och försöker förstå vem hon är och vad hon gillar. En dag ser hon och alla hon känner en efterlysning av henne, på TV.
Boken handlar om kärlek och att vara sann mot sig själv. I början tyckte jag att den var lite fånig men när jag lägger ifrån mig boken har Marianne och hennes vänner vunnit mitt hjärta.
Rekommenderas för den som gillar feelgood
En väldigt trevlig bok. Jag hade svårt att lägga ifrån mig den. Väldigt mysig läsning, och jag tyckte om hur man fick lära känna alla olika karaktärer.
En bok om att sätta ned foten, säga stopp och byta väg. Om att våga älska och bli älskad. Om plikter, mod och drömmar. Och om att det aldrig, aldrig är för sent. Upplyftande med en äldre kvinna som huvudperson.

Delarna om folktro och övernaturlighet tilltalar mig inte.
Helt underbar berättelse om en olycklig kvinna som vänder sitt liv till nåt underbart.En bok om styrka,att våga och framförallt kärlek till landet.
En romantiskt skriven bok med mat och miljö i fokus. Den handlar om att hitta sig själv när man är sextio år, att våga förändra och våga bryta upp. Det var en mysig bok att läsa, även om det kanske inte är min typ av bok. Det blir lite väl mycket vackra vidder och franska uttryck, men det är ändå en klsr trea. Läsvärd bok, som jag tyckte mer om än Den lilla bokhandeln i Paris.
”Den lilla bistron i Bretagne” av Nina George har varit en hyllvärmare hos mig ett tag men när jag såg att Nina kommit ut med en ny bok så ville jag läsa denna först. Efter att ha läst denna bok har jag blivit riktigt sugen på att besöka Bretagne. Det är fantastiska miljöbeskrivningar och mat blir riktigt sugen på fransk mat. Nina George har mycket franska ord och meningar med i boken men trots att jag inte kan ett ord franska så tyckte jag ändå att läsningen flöt på bra.

Till alla er som lever i ett kärlekslöst förhållande säger jag: läs den här boken! Du har rätt till ett lyckligt liv, gräset kan visst vara grönare på andra sidan! Jag vet vad jag pratar om, jag vågade ta steget och har nu ett liv fullt av kärlek varje dag. ❤️