Övrig händelse

Ulla Bolinder
Det här är en kriminalroman som är skriven utifrån det arbete polisen gör vid ett fall. De förhör de närmast anhöriga till offret samt vänner och arbetskamrater. Polisen brukar även få samtal där personer vill berätta om någon som bettet sig konstigt när brottet skett. Romanen är väldigt realistiskt upplagd.
4 utgåvor
Välj utgåva
Övrig händelseSvenska - Pocket
ISBN: 9789176996737
Övrig händelseSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788711959169
Övrig händelseSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788711959152
Övrig händelseSvenska - E-bok
ISBN: 9789177851592
En dag i början av maj försvinner Annie när hon cyklar hem från skolan. Hennes mamma blir orolig och kontaktar polisen och de kontaktar Missing People och tillsammans börjar de leta tillsammans med Annies skolkamraters föräldrar och grannar. De letar överallt men kan inte hitta några spår efter Annie. När mörkret infinner sig avtar sökandet och sedan blir det polisen som tar över.

De börjar som vanligt med att först förhöra den försvunnas närmaste anhöriga. I Annies fall gäller det hennes mamma och nuvarande sambo och Annies pappa. Därefter blir det förhör med Annies äldre syster Josefin och övrig släkt och vänner till familjen. Även arbetskamrater till Annies föräldrar förhörs först.

Polisen måste även hålla förhör med familjens grannar. I närheten har två medelålders kvinnor köpt ett hus men de är inte särskilt intresserade av att hjälpa till. De föredrar att syssla med sina växter och vara ensamma, och de svarar irriterat på polisens frågor. Polisen får också flera samtal från personer som tycker sig sett någon som uppträtt konstigt vid den tidpunkten som Annie försvann. Vissa som ringer säger sig vara siare och berättar vad som hänt Annie. Kommer Annie hittas över huvud taget och är hon då vid liv eller död?

Denna kriminalroman är skriven på ett realistiskt sätt. Här får läsaren ta del av hur polisen arbetar när någon försvinner och de förhör som görs. Både de frågor som förhörsledaren ställer och de svar som ges. Alla som förhörs pratar på sitt eget sätt och barn i olika åldrar använder sig av en vokabulär som är anpassad utifrån karaktärens ålder. Den var väldigt intressant och annorlunda de flesta kriminalromaner.