Ilkas arv

Bok av Sara Blædel
Ilka är kvar i den amerikanska staden Racine Wisconsin dit hon rest för att reda ut arvet efter sin pappa. Fadern lämnade familjen för 33 år sedan och nu vill hon ta reda på varför han försvann. Och varför han aldrig hörde av sig. Men det är inte så lätt att ta reda på. Begravningsbyrån är konkursmässig, den nya familjen i USA vill inte veta av henne och ingen vill besvara Ilkas alla frågor. Hon är beredd att ge upp och resa hem till Danmark. Men så hittar hon ett brev som antyder att pappan var utsatt för utpressning. Hon börjar att gräva i det och steg för steg kommer sanningen fram. En sanning som är en annan och mycket mer fruktansvärd än vad Ilka någonsin kunna föreställa sig. Ilkas arv är del två i Sara Blædels älskade serie om Ilka Jensen. Den första boken, Min fars hemlighet, utkom i februari 2020.
9 utgåvor
Välj utgåva
Ilkas arv | Sara BlædelDanska - Inbunden
ISBN: 9788771807752
Ilkas arv PB | Sara BlædelDanska - Pocket
ISBN: 9788772008431
Ilkas arvDanska - Ljudbok
ISBN: 9788772005508
Ilkas arvDanska - Ljudbok
ISBN: 9788771809992
Ilkas arvLjudbok
ISBN: 9788772001807
Ilkas arvSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177952329
Ilkas arvSvenska - E-bok
ISBN: 9789177952435
Ilkas arvSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789177952428
Ilkas arvSvenska - Pocket
ISBN: 9789177954217
Det här är den andra boken i trilogin om Ilka Jensen som ärvt en begravningsbyrå efter sin far. En far som lämnade Ilka och hennes mamma för över trettio år sedan för att resa till USA och som hon sedan dess inte haft någon kontakt med trots att hon många gånger har försökt. Ilka är kvar i staden Racine och försöker reda upp allt runt begravningsbyrån för att sedan resa hem till Danmark igen men det är inte så lätt att få ordning på den konkursmässiga begravningsbyrån eller att få kontakt med den familj hennes far hade. Det är mycket som inte stämmer med faderns liv och Ilka gör allt för att finna sanningen. I den här boken växlas tempot upp och det är bitvis väldigt spännande. Man kan läsa boken som fristående men man har så mycket mer behållning av den om man redan har läst den första delen.
Jag har tidigare läst del 1: Min fars hemlighet i serien Ilkas arv av Sara Blaedel och det här är del 2 i serien.

Jag tycker den här serien verkligen är annorlunda än andra böcker. Jag kan inte låta bli att undra hur författaren har kommit på idén att skriva om en begravningbyrå. Jag menar det kan inte vara det vanligaste temat i en bok. Men det är kul då det skiljer sig från mängden. Annorlunda och unikt är alltid bra!

Ilkas arv är förvånansvärt fartfylld och dramatisk. Jag förväntade mig inte riktigt så mycket aktion som den ändå innehåller. Och trots att den ändå är en ganska stillsam roman så händer det en hel del saker i den. 
Ilkas arv är den andra delen i serien om danska Ilka Jensen som ärver sin fars begravningsbyrå i USA. I den första delen reste hon till USA och började reda upp allt efter pappan och det som skulle bli en kortvarig visit blev något helt annat. I denna del upptäcker Ilka att hennes pappa varit utsatt för utpressning och när hon börjar luska efter vad som hänt upptäcker hon att det är många som är villiga att göra allt för att inte sanningen ska komma fram.
Boken är otroligt välskriven och den har en berättelse som fascinerar. Jag blir så nyfiken på vad som är sannningen att jag vill jaga på Ilka så hon ökar tempot på sitt grävande. Men författaren är bra på att hålla läsaren på halster samtidigt som hon lägger ut små spännande spår efter vägen. När jag närmar mig slutet så tror jag att jag ska få veta sanningen men istället avslutas boken med en riktig cliffhanger. Ett smart drag för nu måste jag läsa nästa del också för att få veta hur det går. Karaktärerna är intressanta och bjuder på flera lager och jag är ohyggligt nyfiken på att få veta mer om den mystiska nunnan. Men även hur det går för Artie och såklart Ilka. Måtte väntetiden tills nästa del bli kort! Ilkas arv är en roman som är rafflande, oförutsägbar och förbaskat bra!