Kärlekens Antarktis

Bok av Sara Stridsberg
Och det var juni, det var månaden för att försvinna, månaden för att bli hittad i stycken, månaden för att förlora sitt huvud, sin tunga och sitt kön. En kort stund har hon funnits i världen, med dess begär, längtan och fruktan. Tills någon valde att släcka hennes liv och sprida hennes kroppsdelar i landskapet. Men barnen finns, som en gång var hennes, Valle och Solveig, som har omhändertagits av myndigheterna och placerats någonstans längs Sverigekartan. Och föräldrarna Raksha och Ivan fortsätter att finnas, irrande genom Stockholm och den dödas förlorade värld. Och dödsögonblicket finns, det tar aldrig någonsin slut. Sara Stridsbergs nya roman berättar om den absoluta utsattheten; om grymhet, ensamhet och moderskärlek. Om det som ändå blir kvar efter att allt försvunnit. Kärlekens Antarktis är ett hjärtslitande existentiellt drama som innehåller Stridsbergs karakteristiska blandning av stor litterär tyngd och tillgänglighet, en originell mix av skräck och skönhet, längtan och svart förtvivlan. En brutal berättelse om oväntad kärlek, ömhet och ljus i det totala mörkret.
5 utgåvor
Välj utgåva
Kärlekens AntarktisSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178270064
Kärlekens AntarktisSvenska - Inbunden
ISBN: 9789100177140
Kärlekens AntarktisSvenska - E-bok
ISBN: 9789100177553
Kärlekens AntarktisSvenska - Pocket
ISBN: 9789174297805
Kærlighedens AntarktisDanska - Pocket
ISBN: 9788793661301
Två ord om den här boken: Mörk & vacker.

Huvudpersonen beskriver hur hon blir mördad utifrån ett fågelperspektiv. Hon ser sin kropp bli mördad utifrån, hon ser de efterlevande utifrån. Hon berättar om nuet och dået. Hur det blev som det blev. Man förstår mer och mer då berättelsen utvecklas under läsningens gång.

Boken känns nästan som poesi då det är så vackert skrivet om livets mörka stunder.
Kärlekens Antarktis är en bok som följer en länge. Sara Stridsberg skriver om utsatthet, moderskap, döden med ett otroligt vackert språk.
Om ett liv som nyss har funnits. Ett liv med längtan om kärlek. Om moderskärlek. En allt igenom vacker och brutal bok om ett mord.