Mannen i skogen

Bok av Jens Liljestrand
"Mannen i skogen: en biografi över Vilhelm Moberg" är en bok skriven av författaren Jens Liljestrand. Boken handlar om den svenska författaren, diktaren, opinionsbildaren och dramatikern Vilhelm Moberg som levde 1898-1978. Mobergs mest kända verk var Utvandrarserien, men biografin ger en betydligt bredare bild av författaren och belyser hans betydelse för det svenska samhället.
En mycket komplett och välskriven biografi över en av våra allra största författare. Läs den här om du vill veta mer om både hans liv och verk.
"Mannen i skogen: en biografi över Vilhelm Moberg" är en innehållsrik biografi om en av Sveriges största diktare. Författaren Jens Liljestrand skriver på ett sätt som engagerar och berör. Boken går in på djupet och skildrar en av Sveriges största författare genom tiderna. Resultatet är en intressant och viktig bok som bör läsas av alla som vill förstå det svenska samhället bättre.

Vilhelm Moberg var författare, diktare, dramatiker och journalist. Han levde år 1898-1973 och han producerande många kända verk. Hans mest berömda verk är Utvandrarserien som handlar om den stora utvandringen av svenskar till USA under 1800-talet. En stor del av författarens släktingar utvandrade till USA tillsammans med 1,2 miljoner andra svenskar. Serien skildrade till viss del författarens egna historia och hans engagemang kring utvandring. Han kom att bli en av Sveriges viktigaste opinionsbildare. I denna biografi får läsaren en större förståelse för hur Vilhelm Moberg själv tänkte och förhöll sig till böckerna som idag är svenska klassiker.

Utvandrarserien var en av 1900-talets mest lästa och hyllade verk, men Moberg var även en omtyckt dramatiker. Han var en mycket intressant och komplex person med många järn i elden. Denna biografi ger en bredare bild av författaren och går in på djupet när det gäller hans betydelse för samhället. Tidigare har det inte funnits någon biografi som skildrar hela Mobergs liv och hans gärningar. Detta gör att denna välskrivna bok passar alla som gillar hans litterära böcker, men även personer som är samhällsintresserade. Det är en ganska tung och faktaspäckad bok, men Liljestrands analyser lyfter boken.
En måste-ha-bok för alla som älskar Villhelm Mobergs böcker.Det här är en biografi som berättar om Villhelms hela liv.
Jens har gjort ett levande porträtt av vår svenska nationalskald.Ett porträtt som visar på mångsidighet och olika djup.