Mörk och helig natt

Dark Sacred Night
Bok av Michael Connelly
Renée Ballard jobbar nattskiftet igen. Hon återvänder till stationen i Hollywood på småtimmarna och hittar en främling som går igenom skåpen med gamla mappar. Inkräktaren är den pensionerade inspektören Harry Bosch, som jobbar med ett olöst fall som har krupit in under huden på honom. Ballard sparkar ut honom, men kollar sedan upp fallet själv, vilket får en våg av känslor och ilska att välla fram. Femtonåriga Daisy Clayton rymde hemifrån och hittades sedan brutalt mördad och dumpad i en sopcontainer. Ballard bestämmer sig för att slå sig ihop med Bosch för att ta fast Daisys mördare. Michael Connelly är en av de mest framgångsrika kriminalförfattarna i världen. Hans titlar har sålt i över 74 miljoner exemplar och har kommit ut i 43 länder. Han introducerades på svenska för tjugo år sedan. Mörk och helig natt är den tjugoförsta boken om Harry Bosch och den första boken med både Bosch och Ballard som huvudpersoner.
Michael Connelly har blivit en stor favorit hos mig efter att ha läst boken Nattskiftet. Detta är den andra boken jag läser och jag blir inte besviken. Älskar handlingen som är lätt att komma in i, man lär känna alla personer på ett bra sätt och man vill bara läsa mer.

Renee Ballard jobbar på nattskiftet efter att ha anmält en överordnad för sexuella trakasserier. Hon kommer på en gammal pensionerad kriminalare med att rota igenom skåpen efter någonting som sedan visar sig vara ett ouppklarat fall. Renee bestämmer sig för att kolla upp fallet och blir intresserad av vad som kan ha hänt femtonåriga Daisy. Hon börjar arbeta med Harry Bosch och tillsammans gräver de upp gamla filer och arkiv i jakten på vad som kan ha hänt.

En otroligt spännande kriminalare!
Som alltid är Michael Connelly en mästare på det han gör. Den här boken är precis lika bra dom alla andra. Men nu är det Renée Ballard, en ung kvinnlig polis, som står i centrum. Harry Bosch finns med, men mer i bakgrunden då han gått i pension.