Inte ens det förflutna

Bok av Anna Jansson
Kajsarns gamla fängelsetorns portar slår igen bakom Erik och flickan. Han håller henne i handen, men ingen hör dem skrika. I muren finner Erik en gammal skinnpåse innehållandes en karta. Trettio år senare ska de båda ta vara på en gravplundrares skatt, men Erik dör innan han når fram till målet på den Gotska Sandön. Varför?
Lite rörig och overklig, svårt att hålla isär karaktärer. Klassisk historia fast tagen till svenskt krimformat. Läsvärd om du följer övriga böcker i serien.
Kanske är detta Annas bästa kriminalroman hittills? Den är spännande nästan oavbrutet och vändningarna är många. På ett snyggt sätt låter hon naturen på Gotska Sandön förstärka stämningarna.
I denna nionde deckare om kriminalinspektören Maria Wern ställs hon mot onda krafter enligt en djävulens plan, som smiddes för flera decennier sedan. För trettio år sedan fattade Erik en flickas hand för att inte falla ner i en mörk grotta. I muren fann han en karta från 1816. De båda kommer överens om att ta sig till Gotska Sandön för att själva ta vara på en vrakplundrares skatt, men de måste vänta på rätt tillfälle.

Nu, efter trettio år, är det dags att inkassera, men inget går som planerat. Erik förlorar sitt liv i en bil, ihjälfrusen. Var det verkligen ett naturligt händelseförlopp?

Återigen en spännande kriminalroman av Anna Jansson, läsvärd!