Kvinnan på bänken

Bok av Anna Jansson
Kriminalinspektör Jesper Ek har blivit blixtförälskad. Men hans nya kärlek Julia är en gåta. Vad är det hon inte vill berätta? När hennes förflutna hinner ikapp har fällan slagit igen om Ek, som hamnar i en fruktansvärd knipa och inte ens kan ta hjälp av sina kollegor. Maria Wern kallas till prästgården i Lärbro, och inser att den bär på många hemligheter. Enligt sägnen blev en präst dräpt i kyrkan på 1200-talet, och det sägs att dråparen går igen. Den unga prästen Alva har blivit hotad, och diakonen Ragnar är djupt oroad över att hon inte tar hoten på allvar. När Maria hittar klippböcker om Alva som diakonen gjort väcks nya frågor. På Gotland har modergudinnan, som bär ormar i sina händer, dyrkats sedan stenåldern. Det är i denna miljö som Anna Janssons nya, spännande kriminalroman om Maria Wern utspelar sig.
5 utgåvor
Välj utgåva
Kvinnan på bänkenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789113081656
Kvinnan på bänkenSvenska - Pocket
ISBN: 9789113087047
Kvinnan på bänkenSvenska - E-bok
ISBN: 9789113087672
Kvinnan på bänkenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789113084664
Kvinnan på bänkenSvenska - Pocket
ISBN: 9789113092423
Helt klart Anna Janssons bästa bok i serien om Maria Wern! den här boken är riktigt riktigt spännande från början till slut och jag måste kasta mig över nästa bok för att få veta vad som kommer hända framöver, för jag har ju några böcker kvar som tur är.

Perfekta böcker att ha i lurarna när man går på promenad, de gör helt klart att jag går lite längre :)
På självaste internationella kvinnodagen 2018 kom Anna Janssons nittonde bok om polisen Maria Wern på Gotland ut.

I den här boken blir en kollega till Maria Wern störtförälskad i en mystisk kvinna med rött hår. Julia är hemlighetsfull och har dessutom ett ex som misshandlar henne. Sitt förflutna vill hon inte prata om – tills hon gör det med prästen Alva. Det slutar med att prästen försvinner och Julia blir mördad. Och allt pekar på att mördaren är Maria Werns kollega Jesper Ek, som var kär i Julia.

Ja ”allt” är förstås inte som det ser ut, men jag vill verkligen inte avslöja för mycket här. I stället tycker jag att du ska läsa boken, för den är lika spännande som alla de övriga 18 böckerna i serien. Tänk vilken bedrift det är att hålla kvar en läsare genom 19 böcker! Anna Jansson skriver lätt och inte tillkrånglat och samtidigt så bra och ruskigt. En vill inte lägga ifrån sig boken utan läsa, läsa, läsa. Pluspoäng som vanligt blir att jag inte kan lista ut vem den skyldige är. För så mycket kan jag avslöja att Jesper Ek är det inte!

Mitt omdöme blir högsta möjliga. Och så rekommenderar jag dig att inte se TV-filmerna om Maria Wern – läs böckerna i stället.
Jättebra och riktigt spännande. Har alltid tyckt om Maria Wern serien och böckerna är lika bra dom med. Proffsiga poliser oxå