Mot framtiden : en simpel guide till att krossa patriarkatet

Bok av Clara Henry
Efter succén med "Ja jag har mens, hurså?" är Clara Henry tillbaka med en inspirerande och rolig guide till feminism. Vad är feminism och varför behövs det? Har feminismen gått för långt? (Svar: nope.) Hur skiljer man på ett "catcall" och en komplimang, och hur ska en egentligen förhålla till sin kropp, till sex och eventuella privilegier? Clara har skrivit boken som, efter 2017 års globalt omskakande #metoo-rörelse, har en given plats på tjejers, killars och ickebinäras nattduksbord. En överlevnadsguide för alla som någonsin varit utsatta för eller funderat på den strukturella sexismen i samhället, och en humorfylld och uppmuntrande reflektion över författarens egna erfarenheter.
Wow vad jag gillar denna bok! Den är väldigt informativ och jag gillar verkligen att Henry berättar om hur vi kan förändra hur vi lever och våra värderingar. Denna bok har undertiteln “En simpel guide till att krossa patriarkatet” och det är verkligen vad boken handlar om. Jag gillar att boken tar upp hur alla kön kan förändra vårt tankesätt, inte bara att kvinnor är feminister. Henry drar inte alla över en kam vilket jag gillar!
Jag gillar också att boken har så mycket bilder och annat roligt som olika typsnitt.
Alla, verkligen alla, barn och ungdomar bör läsa denna bok. Den borde ingå i undervisningen!
Med sitt raka och ärliga sätt, men också med en del humor, berättar Clara berättar Clara om jämställdhet, abort och sexism. Det är en väldigt aktuell bok som manar till kamp för jämställdhet, men som också pekar på problemen som finns i samhället idag.