Black ice

Bok av Becca Fitzpatrick
Britt Pfeiffer har hårdtränat inför en vandring i Klippiga bergen tillsammans med sin bästa kompis, men en plötslig snöstorm tvingar dem att söka skydd i en ensligt belägen stuga. Där gömmer sig två killar som visar sig vara på flykt undan polisen och snart förvandlas den efterlängtade semestern till ett brutalt gisslandrama. I utbyte mot sitt liv går Britt med på att leda killarna nerför bergssluttningen. Men trots att hon är deras fånge känner Britt en enorm dragning till en av kidnapparna och hon blir allt mer osäker. Är han verkligen hennes fiende? ?Stormen ökar i kapp med spänningen, ända fram till det oförutsägbara och uppskakande slutet. Karaktärerna är ungdomligt igenkännliga, språket är enkelt och väl översatt av Carina Jansson.? -BTJ, Häftepos 15104539, Lektör Gull Åkerblom ?Spännande, välkonstruerad ungdomsthriller ? en thriller i ordets rätta bemärkelse? -LitteraturMagazinet
När Britt och hennes kompis ska bege sig ut på en vandring i Klippiga bergen blir de överraskade av en plötslig snöstorm. De söker skydd i en ensligt belägen stuga något som de sedan snabbt får ångra.

Becca Fitzpatrick tar ett långt steg från Fallen ängel-serien med denna ungdomsthriller. Redan från början fångas man av karaktären och det är kul att se Britt utvecklas som ung kvinna, speciellt då hon är handelskraftig och smart. Det är inte något man alltid får se i ungdomsböckerna, vilket gör den karaktären otroligt viktig. Spänningen i boken är hög och bjuder på ett pulshöjande äventyr med en oväntad vändning.
Ett av mina absoluta favorit böcker. Har läst denna flera gånger om och läser gärna igen.
Språket är lättförstått och känslorna som beskrivs känns i hela kroppen. Man tror nästan att man är där.