Ibland mår jag inte så bra

Bok av Therése Lindgren
Årets bäst säljande fackbok 2016! Att må dåligt psykiskt är inget att skämmas över, säger Therése Lindgren, Sveriges största kvinnliga youtuber. Hon blev Årets Youtuber både 2016 och 2015 och hennes hyllade videor består av allt från glada skönhetstips till tårfylld ensamhet. I den här boken fördjupar hon sig mer i sin bakgrund och varför hon ibland inte mår så bra. Hur känns panikångest? Vad kan man göra för att peppa sig själv? När ska man söka hjälp och vad finns det för hjälp att få? Hur kan någon som är så framgångsrik också må så dåligt? På ett ärligt, personligt och ofta humoristiskt och lättsamt sätt tar sig Therése Lindgren an ett svårt ämne från många vinklar. Hon vill berätta om sin egen psykiska ohälsa och få andra att förstå att det här är vanligt och drabbar de flesta människor någon gång i livet. Therése varvar sina egna berättelser och erfarenheter med fakta. Hon delar även med sig av tips som hur du andas dig ur en panikattack, hur du kan prata om ditt tillstånd med vänner och familj eller något så grundläggande som hur du tar dig upp ur sängen på morgonen. Ibland är det såklart viktigt att man söker professionell hjälp och andra gånger kan man faktiskt må bättre av att "acceptera läget".
Bra bok som visar på de jobbigare sidorna i livet på ett väldigt öppet sätt. Feelgood för de visar att de finns en väg ut ur de jobbiga.
Lärorik och välskriven bok om hur Therése Lindgren gick från en person som tyckte att psykiskt sjuka personer var svaga, till att hon själv fick fem diagnoser och inte kunde ta sig ut från sitt hus. En viktig bok med konkreta tips för personer med psykisk ohälsa, men också för alla personer som vill bli mer förstående.
Denna bok har jag varit nyfiken på länge. Här skriver Tetese Lindgren om sitt mående. Den är skriven med ett sånt flyt att man inte vill lägga den ifrån sig. Läs den läs den....
Therése Lindgren - youtuber, entreprenör och författare, har fått en del utmärkelser som Årets Youtuber 2015, Årets Style 2016, Djurens Rätts Guldråttan 2017, Årets Beauty 2018...

Therése är en av Sveriges största youtuber och hennes youtubekanal är den första svenskspråkiga kanal som nått miljonstrecket vad det gäller följare, med bl.a. innehåll som skönhet, djurrätt och psykisk ohälsa. Och det är det sistnämnda som denna bok handlar om, psykisk ohälsa. Hon delar på ett öppet och ärligt sätt med sig av sina problem, om sitt liv, med bristande självkänsla, bekräftelsebehov och högkänslighet. Hon berättar om våldtäkten med dess skam, skuld och ångest, men också om hur man kan omprogrammera hjärnan att mota det sjuka och jobbiga på flykt. Mer eller mindre!

Hennes liv varvas med fakta, en bra lättläst bok som jag känner riktar sig mer till unga människor än till oss som har kommit upp oss i åren, men...Det är ett viktigt ämne och jag anser absolut att boken kan tillföra en massa oavsett ålder.
I denna bok berättar Therese tydligt hur en människa med psykisk ohälsa mår och tänker. Hur hennes egna tankar och vilka konsekvenser hon haft och har. Vad hon och hennes familj fått varit med om pga Therese hälsa eller youtube kändisskapet. En välskriven bon som ger många aha upplevelser och igenkännande.