Garp och hans värld

The World According to Garp
Bok av John Irving
T.S Garp misstänkte alltid att han skulle dö ung. "Som min far", skrev Garp. "Jag tror att jag är lagd för att fatta mig kort. En engångsmänniska."Garp och hans värld är John Irvings numera klassiska genombrottsroman om den ovanligt vanlige T.S. Garp. Jenny Fields, bördig från en aristokratisk familj i New England, blir - nästan av misstag - en mycket radikal feministledare. Hennes son T. S. Garp - döpt efter en far han aldrig träffat - utvecklas till en uppburen författare. Kring dem finns en brokig samling karaktärer: skollärare och prodtituerade, brottare och radikaler, journalister och mördare. Garp värld är visserligen påhittad, men ändå sådan att läsaren gärna lever i den. Dess blandning av fasa och glädje, hat och passion får den att pendla mellan komedi och tragedi.Ingår i det nya temasläppet med amerikanska klassiker från Albert Bonniers klassikerserie, med omslag av tatueraren Jenny Boström från Stockholm Classic Tattoo.Nyskrivet förord av Caroline Hainer.
Den store författaren John Irvings debutroman som handlar om huvudkaraktären Garps liv är numera en klassiker. Perfekt om man vill läsa en berättelse och är trött på deckare, feelgood eller thrillers utan bara vill läsa om människors liv. Det är någonting med John Irvings böcker som gör att hans historier följer med en hela livet, det är så fint berättat.
En fantastisk bok som stannar med en länge. Har läst den flera gånger och tänker ofta på karaktärerna eller speciella händelser i boken. Jag rekommenderar starkt att läsa denna bok om man gillar epos där man följer personer under deras liv.