När du vänder dig om

Bok av Pernilla Ericson
En kvinna blir brutalt våldtagen av en okänd man i sitt eget hem på Södermalm i Stockholm. Förövaren kan gripas på plats och vid första anblicken ser det ut som ett enkelt ärende. Men ingenting är som det verkar. Det fanns en inbjudan. Ett meddelande om hårdhänt sex. När Erlagruppen åter samlas, tar de sig an ett fall präglat av kvinnohat. Utredningsteamet jagar någon, eller några, som inte skyr några medel för att terrorisera kvinnor. En stulen identitet på nätet blir ett effektivt vapen. Och skräcken sprider sig.Samtidigt kämpar polis Liv Kaspi med sitt privatliv. Hon älskar en man med en bakgrund i den undre världen - men kan hon lita på honom? --- Pernilla Ericson har varit verksam som reporter och redaktör sedan tonåren och har arbetat på flertalet magasin, på Aftonbladet och med olika produktioner för TV4. Nu är hon tillbaka med sin mest pulshöjande thriller hittills.
7 utgåvor
Välj utgåva
När du vänder dig omSvenska - Inbunden
ISBN: 9789150932607
När du vänder dig omSvenska - Pocket
ISBN: 9789150941753
När du vänder dig omSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176334607
När du vänder dig omSvenska - E-bok
ISBN: 9789150724455
VildfremmedDanska - Inbunden
ISBN: 9788771915389
När du vänder dig omSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176337479
När du vänder dig omSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176337400
Jag är så glad att jag snubblade över Pernilla Ericsons serie om Erlagruppen. Serien är både spännande och realistisk. Böckerna tar upp kriminalfall som skulle kunna vara tagna ur verkligheten. Samtidigt noterar jag att författaren nog har sneglat lite på såväl amerikanska som brittiska TV-serier om rättsmedicinare. En och annan karaktär har tydliga likheter med andra litterära karaktärer också. Men det är helt OK. Det enda som inte känns riktigt bra är att jag har slagit ihop pärmarna i pocketboken av den senaste delen i serien, När du vänder dig om. Blir det ingen fortsättning, tro?

Den pensionerade kriminalprofessorn Edith Barry samlar för tredje gången polisen Liv Kaspi med flera i Erlagruppen. Denna gång är uppdraget att lösa en serie överfall och våldtäkter. Kvinnor överfalls och våldtas där de tror de är som tryggast. Våldtäktsmännen kan gripas, men fallen är mer komplicerade än så. Det handlar om andra personer som utnyttjar kvinnor och stjäl deras identiteter på nätet. Därefter skickar de fejkade meddelanden via till exempel dejtingsajter till männen som tror att det är ”fritt fram”. Som vanligt blandas fallen med privatliven bland gruppmedlemmarna. Aminah känner sig förföljd och Liv undrar om hon kan lita på Rickard.

Det är mycket otäckt och mycket spännande redan från start. Men jag blir orolig. Pocketutgåvans omfång är under 300 sidor. Ska Erlagruppen kunna lösa fallet på så få sidor? Dessutom tecknar författaren den här gången mer ingående och personliga porträtt av sina karaktärer. Som läsare blir en därför än mer engagerad i såväl fallen som gruppmedlemmarnas liv – för, som sagt, de går ju in i varandra. Den gemensamma nämnaren är kvinnors utsatthet. Mycket realistiskt skildrat – inte alls otänkbart att nåt sånt här kan hända. Detta är trots det tunga temat en kriminalroman jag läser snabbt.

Mitt omdöme blir det högsta.
Tredje boken om Erla-gruppen och lika bra som de tidigare delarna! En kvinna blir våldtagen i sitt hem, problemet är att gärningsmannen kan visa upp en konversation där kvinnan bjudit in honom och instruerat honom vad han ska göra. En bladvändare! Jag hoppas det kommer fler böcker i serien!
Asså wow säger jag bara!

Detta e den tredje,fristående, delen om Erlagruppen. Jag har inte läst dom andra två, men kommer göra det för detta e bland dom bästa böckerna jag läst
Sådan berättelse, sådan inlevelse! Spänning från start till slut!
Läste ut boken på en dag!
Rekommenderas varmt!
"När Du vänder Dig om" är den tredje fristående boken om Erlagruppen, skrivna av Pernilla Ericson. Alla böcker kan läsas oberoende av varandra. En kvinna blir brutalt våldtagen av en okänd man i sitt eget hem på Södermalm i Stockholm. Mannen grips på platsen, det som verkar enkelt, visar sig vara allt annat än just det. Erlagruppen tar sig an ett fall präglat av kvinnohat. Det är en ruggig, tät och otäck, men briljant historia som Pernilla bjuder på. En riktig bladvändare till bok, som jag inte kan lägga ifrån mig förrän jag kommit till slutet. Jag hoppas att Pernilla är här för att stanna med sitt författande, och jag kan varmt rekommendera denna bok.