Kast med liten kniv

Bok av Sara Kadefors
U: Jonas bor med fru och barn utanför Göteborg. Det går bra för firman och han hinner vara både engagerad pappa och idrottstränare. Allt är i det närmaste perfekt. Tills en sen natt då han råkar få höra ett samtal. Efter det är ingenting sig likt. Smärtan från det förflutna dyker upp igen - med dubbel kraft. DÅ: Han hänger med halvkriminella kompisar, stämplas som mindre vetande i skolan och blir nertryckt hemma av sin smarta storasyster. Den enda han kan vara sig själv med är Rebecka, som inte bryr sig om vad andra tycker och tänker. En dag händer det ofattbara och hela tillvaron kastas omkull. Efter det stänger han dörren om sig själv och kastar knivar i väggen medan tiden passerar. Nu håller allt som hans liv är uppbyggt kring återigen på att rämna. Kanske måste han göra upp med det gamla för att en dag kunna leva fullt ut? Kast med liten kniv är en roman om bagaget som vi alla går och bär på, om en frånvarande vuxenvärld, men också om vänskap och kärlek. Som alltid i Sara Kadefors romaner blandas ljus och svärta, berättat med stor skärpa.
5 utgåvor
Välj utgåva
Kast med liten knivSvenska - Pocket
ISBN: 9789187319334
Kast med liten knivSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789164232885
Kast med liten knivSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789164222442
Kast med liten knivSvenska - Pocket
ISBN: 9789164203991
Kast med liten knivSvenska - E-bok
ISBN: 9789164241931
I kast med liten kniv får vi lära känna Jonas som till synes lever ett "lyckligt" liv med fru och två barn. En kväll får han höra ett samtal som förändrar allt. Sara Kadefors pendlar mellan nutid och dåtid och vi får följa Jonas uppväxt tillsammans med ett gäng halvkriminella kompisar. Och hans tid med Rebecca. Den enda som han verkligen kan vara sig själv med. Men så händer något i det lilla samhället som får hela Jonas liv att rämna.

Under hela sitt liv har Jonas anklagat sig själv för det som hände den där kvällen. Och de djupa såren vill liksom aldrig läka. Nej, de spiller över, överdriver, övertar och övertalar. Jonas lever med stor ångest och döljer sitt förflutna för sin fru av rädsla att hon ska lämna honom. För hans största rädsla är att bli övergiven. Igen.

Kadefors kastar läsaren mellan olika känslor. Man skrattar, gråter och gläds med Jonas. Det är en fin och välskriven bok om ett mycket viktigt ämne. Om mörker och om ljus. Om sorgen och alla dess uttryck.