Jessica Gunnarsson

Användarprofil
Många gapskratt och "skäms-fniss" under mysfilten i tv-soffan utlovas! Programmet "Bäst i test" är en rejäl humörhöjare speciellt i dessa pandemi-tider då ett skratt onekligen förgyller dagen. Eller kvällen! Tips: Spana in tidigare säsongen på SVT-play. Älskart! :)
Rekommenderas för den som gillar humor

Att skriva

Bok av Stephen King
Detta är en riktig klassiker inom "skrivarboks-genren". Med handfasta tips och personliga erfarenheter guidar King läsaren/den aspirerande författaren genom skrivandets "buskar och snår". Följ den sida efter sida eller slå upp avsnitt som talar till dig i stunden. En sann guldgruva för alla som jobbar med skrivandets hantverk.
Rekommenderas för den som vill skriva en bok

Vill ha en ny hobby

Tips för den som...
Skriv, bara skriv!

Det finns många anledningar till att jag vill rekommendera skrivandet som en ny hobby för dig. Men den största anledningen är att det är så roligt, så svårt, så utvecklande och så givande. Det finns en hel uppsjö av olika kurser där ute så varför inte kika runt och botanisera lite. Se vad som kan passa dig? Många kurser ges också på distans /digitalt i dessa pandemi-tider. Att skriva hjälper en att se på världen med nya ögon men det hjälper dig också att hitta nycklar om dig själv. Om du vill. Och vågar. Skrivmod!

Gone Girl

Bok av Gillian Flynn
Gone Girl av Gillian Flynn är utan konkurrens den BÄSTA deckaren jag läst. Hittills.
Varför?
Jo, för den konstanta spänningen och molande växande obehaget i magen som håller en fången från sida 1.
För de komplicerade och "in under skinnet"- personporträtten.
För den skinande briljanta språket som suger in en i händelsernas centrum.
För den skickligt sammanflätade historien med massor av "twists" som kastar läsaren hit och dit utan att man själv förstår det. Förrän efteråt!

Fullkomligt briljant. Mina varmaste rekommendationer.
Rekommenderas för den som gillar deckare
Igår började jag pyssla med min nya Legend Planner. Både klistermärken och färgpennor åkte fram! Och även om det inte är en regelrätt "bullet journal" tänker jag att det är lite lika koncept. Boken har ett antal fasta rutor och fält etc. där man kan fylla i och planera sina månader, veckodagar etc. Eftersom den är odaterad kan man börja när man vill. Den rymmer också ett antal avsnitt med sidor rörande mål och reflektion. Habit-trackers m.m. Legend Planner finns i många härliga färger. Det är en sådan vardagslyx att sjunka ned i fåtöljen med en rejäl kopp te och börja botanisera bland tankar och ord. Skapa nya mål och strukturera vardagen. Få ned skenande tankar på papper istället för att känna stressen av att ha allt i huvudet. Ren balsam för själen!
Tillsammans med pasta är pizza det godaste jag vet i matväg. Italienarna kan onekligen skapa magi med få enkla, fräscha och goda smaker. Detta tillsammans med råvaror av absolut högsta kvalité så klart. En personlig favorit är pizza bianco som har creme fraiche istället för tomatsås och är toppad med chevre, valnötter och honung. Så makalöst gott! Finns många bra recept att tillgå på nätet- bara att googla. Boun appetito :)

Pocketpodden

Podcast med Lisa Tallroth
För en stor boknörd tillika läslus är Pocketpodden ovärderlig! Intervjuer med aktuella författare varvas med boktips i slutet på varje avsnitt. Formatet är öppet och tillgängligt och jag kommer på mig själv med att lyssna på ett antal avsnitt i serien flera gånger. Jag vill återuppleva intressanta samtal om text och tankar kring skrivande. För att det är så inspirerande att lyssna på välgjorda poddar om relevanta ämnen.
Fullkomligt författar- och bokpratnörderi. Älskart!

Rekommenderas varmt!

Bomullsängeln

Bok av Susanna Alakoski
En otroligt intressant, gripande och mångbottnad berättelse där vi får följa Hilda som växer upp i Sorola med sina mostrar och deras män. I tonåren drar Hildas alltmer framträdande kvinnliga former långa blickar från männen till sig. När katastrofen och skammen är ett faktum förskjuts Hilda och hon tvingas lämna sin familj och tryggheten. Efter ett år som piga/tjänsteflicka på en gård ta Hilda följe med nyfunna vännen Helli och beger sig till Bomullsfabriken i Vasa för att söka lycka och arbete.

Susanna Alakoski ger med sin skarpa blick liv och en slags upprättelse för de fattiga finska arbetarkvinnorna. Det poetiska språket omfamnar både läsare och karaktärer, leder berättelsen framåt. Ser fram emot kommande delar av berättelsen om Hilda.

Sommar & Vinter i P1

Podcast från Sveriges Radio
Jag blir lika pirrig och förväntansfull varje gång man ska presentera Sommar- & Vinterpratarna. Har följt både Sommar & Vinter i P1 under många år med stor behållning. Alla livsöden. Berättelser och minnen. Det finns alltid något att reflektera över, bli berörd av och sjunka in i. Ett tillfälle att lära känna nya människor och ta del av många intressanta historier. Ett mångbottnat radioprogram som har något för alla. Älskar det!

Glöd eller levebröd

Bok av Linus Jonkman
Vad är det som gör att vissa människor går till samma jobb dag ut och dag in utan att ifrågasätta varken ledarskap eller nya arbetsuppgifter och vad är det som gör att andra får nog- tar sitt pick och pack och går vidare. Vi är nog många som ibland funderar över meningen med jobbet och den här boken gör intressanta observationer och nedslag i bl.a. vad som skapar ett välmående medarbetarskap, ett grönskande ledarskap och inte minst ett arbete värt att gå till. Aktuell vetenskap blandas med humor och färgstarka illustrationer gjorda av författaren själv i egen hög person. Om du någon gång funderat på ditt arbete och vad som egentligen skapar förutsättningarna för ett meningsfullt arbete- läs Glöd eller levebröd!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.