Sommar & Vinter i P1

Podcast från Sveriges Radio
Här hör du de personliga berättelserna som definierar vår tid. Ansvarig utgivare: Louise Welander
Helt klart en favoritpodd. Många timmar av kloka, roliga och inspirerande tankar bjuds här. Det är glädje och sorg, hopp och förtvivlan, ja det är livet. Tre avsnitt som ligger mig varmast om hjärtat är Greta Thunbergs, Björn Natthiko Lindeblads och Anna Takanens. Sommarprat som gick rätt in i hjärtat.
Ingen sommar utan Sommar i P1 och nu sista åren även Vinter i P1. Så många intressanta, gripande, sorgsna och roliga timmar. Perfekt vid jobbpendling, strandhäng, promenaden och en stund på soffan!
Perfekt att lyssna på under en långpromenad. Stor variation av såväl personer som ämnen. I somras (2020) tyckte jag mycket om Greta Thunberg och Mona Sahlins sommarprat.
Jag brukar lyssna på sommarpratarna och i somras var det helt klart Sofie Sarenbrant som var mest gripande.
Nytt för mig är att det finns vinterprat så det måste jag kolla in.
Lyssnade på Sofie Sarenbrandts sommartal och det var så regler gripande.

Jag fann det vara skapat direkt ur hjärtat och hon talade med en saklig om än darrig ton som fick lyssnaren att förstå hur jobbigt och tufft hennes utsatthet varit/är.
Jag tyckte mycket om hennes öppenhjärtighet och hennes sätt att ändå ställa en förövare till svars även om det i lagens mening var försent.

Som uppvuxen i ett hem präglat av våld och sexuella övergrepp så vet man är att det enda egentligen vill ha är svar. Och inte vilket svar som helst Irans svaret på frågan varför?
Jag själv kunde aldrig få det för min far tog sitt liv innan allt uppdagades.

Tusen tack Sofie Sarenbrandt för ett fenomenalt och personligt sommarprat. ❤️
Alltid en bra blandning av människor som får berätta om sina liv och erfarenheter. Passar bra att lyssna på när du tar en långpromenad eller målar huset.
Den bästa blandningen av kända och okända röster som berättar om intressanta och spännande händelser i deras liv! Bland mina favoriter finns Anja Pärsson, Stina seloter, Carina Bergkvist och många fler.
En klassiker vars säsonger alltid brukar ha en bra blandning mellan berättare man har koll på till de som man knappt har hört talas om sen tidigare.
Här är bara att välja och vraka bland massa olika intressanta personer, livsskildringar och program!
Ett klassiskt program att lyssna på. Både sommar-och vinterprogrammen är mycket värda att lyssna på då man får lyssna på många olika personers tankar och berättelser. Många program uppmärksammas ju dessutom i media och då kan det vara intressant att ha hört programmet.
Sommar och vinterväg alltid intressanta att lyssna på. Det är mycket spännande att ta del av kända personers upplevelser och reflektioner. Områdena som tas upp är mycket olika och det är det som är charmen med programmen. Kan verkligen rekommendera att lyssna på denna podcast
Inför varje sommar och vinter får man äntligen lyssna på härlig personers sommar och vinterprat. Det finns fantastiska berättelser som är nyttiga att lyssna på för alla, många av de avsnitt som finns är lärorika får oss alla att ta del av. Avsnitten ger uppskov till både glädje och sorg och lämnar inte någon oberörd.
Fantastisk podd med de olika sommar och vinterpratarna!
Här finns många intressanta talare och man hittar ofta någon man inte hört talas om innan men som kan vara intressant.
Det här är bland det bästa med sommarsemestern och julledigheten. Mixen av talare och ämnen verkar oändlig. Det finns något som passar alla.
Jag tycker så mycket om dessa ”sommar i P1”. Det är en stor bredd på programmen, många olika ämnen som berörs och jag som lyssnare får chansen att lyssna på människor jag inte känner till så väl och möjligheten finns att få nya kunskaper om man lyssnar på någons sommarprat som berör ämnen man inte har så mycket vetskap om innan. Det är även underhållande att lyssna på programmen av de man känner till sedan innan såklart, det händer ju då och då att man blir överraskad av det de valt att prata om i sina program. Många program har även berört mig genom åren, det gillar jag
Kändisar som själva väljer vad de vill tala om och ofta med bra och spännande ämnen. Kvaliteten är varierande och ämnena lika så. Kan rekommendera Anja Persson, Patrik Sjöberg och Josef Fares podcasts i sommar programmet. Finns många avsnitt att välja mellan.
Jag är en trogen lyssnare och har under senaste veckan lyssnat på Mark Levengoods sommarprat från 2011 - underbart avsnitt med så mycket kärlek.
Olof Thunbergs sommarprat från 2006 som gav så mycket kunskap om radions historia i Sverige. Andra favoriter är Jonas Gardell och Olof Wretling.
Jag tycker att det är positivt att kunna lyssna på äldre program också.
Ett av de bästa podcasten där människor delar med sig av sitt liv utan att någon annan ska ställa massa ointressanta frågor.
Jag blir lika pirrig och förväntansfull varje gång man ska presentera Sommar- & Vinterpratarna. Har följt både Sommar & Vinter i P1 under många år med stor behållning. Alla livsöden. Berättelser och minnen. Det finns alltid något att reflektera över, bli berörd av och sjunka in i. Ett tillfälle att lära känna nya människor och ta del av många intressanta historier. Ett mångbottnat radioprogram som har något för alla. Älskar det!
Det mest somriga av allt! Jag brukar utmana mig själv att lyssna på a l l a programmen. Alltid positiva överraskning varje sommar.
Sådan bredd på vad som tas upp och vilka som är med så det passar verkligen alla! Intressanta personligheter och levnadsöden får ta plats och komma in i våra hem. Trevligt och intressant!
Detta är årets höjdpunkter. Det är bra blandning på poddare och innehåll. Det finns alltid något som passar.